avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Poate o persoana juridica din strainantate sa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Poate o persoana juridica din strainantate sa mandateze o alta persoana juridica din Romania pentru a o reprezenta in instanta ?

1). Firma X SRL cu cod CAEN 8291, este doar o persoana juridica, nu este Cabinet un de Avocatura inscris intr-un barou, iar daca primeste o Procura de reprezentare, aceasta trebuie sa fie cu titlu gratuit, nu contra cost... sau ?
2). Daca prin procura mandatarului i sa cerut sa initieze proceduri amiabile, dar firma X SRL nu a facut aceste demersuri, ci a angajat direct un avocat pentru a cere insolventa... este aceasta o procedura legala ?
3). Acel avocat ar trebui sa fie angajat de catre creditor, in baza unui cotract de reprezentare care sa fie pus la dosar, dar un astfel de contract sau procura din partea avocatului nu exista. Daca are o Imputernicire Avocatiala, nu ar trebui sa fie pusa la dosar ?
4). Creditorul (mandantul) prin procura facuta firmei X SRL, cere ca mandantarul sa colecteze si sa transfere sumele de bani colectate, datorie care rezulta in baza facturilor neplatite conform contractului de vanzare cumparare. Face referire la un contract de vanzare cumparare care nu exista, contract care nu a fost semnat niciodata de parti.
5). Facturile sunt mai vechi de doi ani si nu sa facut nici un demers legal de recuperare timp de doi ani, ceea ce se incadreaza in termenul de prescriptie de 1 an conform art. 2520 alin. 4 din NCC. Daca intre vanzator si cumparator nu exista un contract de vanzare cumparare, nu se poate invoca vanzarea EN GROS chiar daca exista mai multe facturi ! mai mult de atat, facturile la care face referire, nu sunt nisi semnate nici stampilate de catre creditor, dar nici de catre debitor.
6). Creditorul are deasemeni datorii catre debitor, pe care nu accepta sa le compenseze, dar prin cererea de insolventa depusa de avocatul angajat de mandatar, face referire ca creanta lor este certa si exigibila, fara sa tina cont de cererea de compensare din parta debitorului. Mai poate fi certa si exigibila o astfel de creanta ?
7). Creditorul nu si-a onorat obligatiile de garantie prevazute de normele europene, creand astfel prejudicii debitorului, dar fara sa tina cont de obligatiile de garantie, cere sa i se plateasca produsele.

Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie ?

Multumesc anticipat !

Terra Roos
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 August 2014
TerraRoos, utilizator

Alte discuții în legătură

Procesele aflate pe rol in momentul in care incep procedurile de insolventa / reorganizare ContSters74938 ContSters74938 Buna ziua, As avea o intrebare destul de simpla pentru cei avizati, dar la care eu nu am reusit sa gasesc raspuns nicaieri. Ce se intampla cu procesele cu ... (vezi toată discuția)
Cerere de insolventa inlineasofa inlineasofa O societatea X Srl are o datoria de 42.700 Ron la un furnizor Y Srl scadente de mai mult de 30 zile. Societatea X srl a propus la furnizorul 2 solutii: 1. sa ... (vezi toată discuția)
Oare am gresit? daca da ce pot face? glo glo am introdus cerere pt deschiderea procedurii de insolventa in instantaimpotriva unui debitor. am trecut ca credit contravaloarea facturilor si am adaugat si ... (vezi toată discuția)