avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita. Poveste mai lunga
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita. Poveste mai lunga

Buna ziua.
Situatia mea este urmatoarea: La inceputul anului 2008 am contractat un credit utilizand documente false (Nu voi detalia conjunctura public). Au fost achitate circa 4 rate, apoi creditul nu a mai fost platit. Am fost citat intr-un proces pentru uz de fals si inselaciune, si pentru recuperarea creantei la inceputul anului 2012. Am fost pedepsit conform C.p.p. si s-a dispus disjungerea laturii civile a procesului pentru recuperarea creantei. Hotararea pentru latura civila s-a dat in luna a 5-a a anului 2012 si s-a respins cererea de luare a masurii asiguratorii asupra averii mobile si imobile (nu am absolut nimic pe numele meu si nu generez venit). In luna a 9-a 2013 am primit un plic continand un certificat conform caruia in luna a 3-a 2013 s-a admis cererea pentru executarea silita, si alaturi o alta foaie de instiintare a masurii de poprire asupra conturilor bancare pe care le am deschise (aceasta instiintare este datata 9/2013). Eu in momentul de fata sunt in aceeasi situatie (nu am absolut nimic pe numele meu si nu generez venit). Cred ca au fost luati cativa lei din unul din conturi pe care mai erau bani. Conturile nu au avut nici un fel de rulaj iar eu nu am luat in proprietate nici un bun. Sunt in posesia contractului de credit cu banca dar nu mai am scrisoarea in care am fost instiintat de obligativitatea imediata de plata a creditului restant ca urmare a neplatii la timp a ratelor. (Nu mai imi amintesc daca si cand am primit-o). Este posibil ca termenul de prescriere al datoriei sa fie trecut in momentul in care a fost dispusa executarea silita (2008--- a 3-a 2013)? Se poate face ceva pentru incetarea popririi si a executarii silite? Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 August 2014
john1986, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:36, 9 August 2014
din luna 9-a 2013 curge un nou termen de prescriptie, poprirea fiind act de executare ce intrerupe termenul.
[editat citat]
Multumesc pentru raspuns! Practic in luna a 9-a 2016 s-ar termina termenul de prescriptie? Din ce am inteles citind pe forum termenul poate fi intrerupt de plati facute sau de valorificarea vreounui bun prin executare? Ce ar trebui si ce nu ar trebui sa fac?
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 August 2014
gi-jane2, moderator
Nu tine de dvs, ci mai mult de creditor daca lasa sau nu sa se prescrie dreptul sau.
Banuiesc ca n-o sa stati neangajat toata viata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita contract credit clopotellilianapaula clopotellilianapaula Buna ziua, Am avut un contract de credit si din cauza prob fin nu am mai putut plati ratele la timp. Am primit in data 30.08. 2013 o instiintare de la Biroul ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit nevoi personale sole_io sole_io Buna, Am luat in 2008 un credit de nevoi personale , fara garantii si giranti. Ultima rata platita sf anului 2008 , ulterior dupa 3 luni am aflat fara ... (vezi toată discuția)
Calcul termen prescriere elenisa elenisa Daca in febroarie 2012 s-a facut executare silita prin vanzarea imobilului ipotecat pt un credit imobiliar, in martie 2013 s-a facut poprire pe salariu pt ... (vezi toată discuția)