avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum imi asigur \\"acoperisul\\"?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum imi asigur "acoperisul"?

Sint o persoana in virsta, bolnava si singura. Cele mai apropiate rude sint niste nepoti, ceva de grad 4 dupa lege. Nu ii cunosc. Vreau sa imi iau masuri de siguranta pentru batrinetile mele. In cazul extrem in care as fi in stare de imobilitate, sau inconstienta, etc si mi se va pune un administrator al bunurilor, eu nu vreau ca el/ea sa ma lase pe drumuri fara sa ma ingrijeasca. Un caz recent m-a speriat: au vindut casa dar nici la azil nu l-au dus. Ce act si unde as putea face ca sa nu patesc si eu la fel?
Cel mai recent răspuns: ContSters328164 , utilizator 20:42, 9 August 2014
In Romania nu exista un sistem specializat si sigur in acest sens, cel mai adesea batranii sunt la mila sortii sau a copiilor. Puteti oferi administrarea bunurilor dvs. unui azil de batrani care la schimb sa va asigure cazare si intretinere. Sau daca deja aveti pensie, puteti apela la serviciile unui azil de batrani car esa va ofere gazduire in schimbul pensiei, astfel incat interesul lor va fi sa va tina in viata cat mai mult, pentru a incasa pensia. Stiu, este o viziune cinica, dar asta este realitatea.
trandafir2 eu nu vreau sa traiesc cit mai mult ci doar sa nu imi pierd casa inainte de a muri. Asta ar fi o garantie ca macar din interes sa nu ma lase cineva prin santuri. Si chiar daca stau mort la pat, sa stiu ca am un acoperis deasupra capului. E o idee buna chestia cu administrarea bunurilor de un azil. Nu am stiut ca in Romania se poate. Uite discutia asta este un punct de pornire. Multumiri si sanatate!
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 August 2014
ContSters328164, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde si ce act se poate face? Voilu Voilu Buna ziua. Recent am fost suspectat de un posibil avc. Riscul de a se repeta si de a fi major, exista. Vreau sa previn niste situatii grave. Nu vreau ca in ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vinzare cumparare covasansofica covasansofica suntem 2 frati rezultati din doua casniciii diferite ale tatalui nostru comun.tatal nostru traieste avind virsta de 72 de ani. acum aprox. 4 ani tata a vindut ... (vezi toată discuția)
Obligatii si drepturi cu privire la mostenire raluk25 raluk25 Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: mama mea a decedat in urma cu cateva luni. Ne-a ramas drept mostenire mie (22 ani ), fratelui meu (18 ani) si ... (vezi toată discuția)