avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inventar dupa preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inventar dupa preaviz

Am lucrat in cadrul unei firme de retail, in 25.04.2009 mi-am depus demisia, iar ultima zi de pontaj a fost 10.05.2009.

Mentionez ca pana in momentul plecarii din firma nu s-a facut inventar, acesta incepand ulterior, nefiind finalizat inca.

Este corect ca acest inventar facut dupa plecarea mea din firma sa fie luat in considerare?

Daca se constata ca exista lipsuri, iar daca garantia lunara care se percepea si ultimul salar (pentru cele 10 zile din luna 05) nu acopera aceste lipsuri, este normal sa mi se ceara sa aduc diferenta de bani?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: leuca.mihaela , utilizator 14:03, 10 Iunie 2009
Din moment ce contractul a incetat , nu vad de ce sa vi se faca retinerile....
Daca se punea problema de asa ceva trebuia sa faca acest inventar inainte de plecarea dmv.
Mult succes
Nu e normal, la inventar trebuia sa participati si dvs, iar in cazul nu ati participat si vi s-au adus la cunostinta o seama de pierderi, pe care nu le recunoasteti va recomand sa va adresati instantei de judecata.
Multumesc pentru raspuns...

Eu am inteles de la colegii mei, carora le-a fost facut acest inventar ca au fost amenintati ca vor fi dati in judecata de firma si au fost nevoiti sa renunte atat la garantie cat si o parte din ultimul salar.

Mie mi-au fost oprite bonurile de masa pentru luna mai.

As numi-o mai mult intimidare!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Daca D-voastra v-ati respectat obligatiile fata de unitate (efectuarea preavizului ) mi se pare normal ca si angajatorul sa isi respecte parte din obligatii . Aici fac referire stricta la nota de lichidare pe care trebuiau sa o intocmeasca la plecarea D-voastra din unitate in care trebuiau prevazute si dotarile predate precum si eventualele lipsuri constatate si natura lor .
In cazul in care vi se imputa lipsuri , atacati in instanta hotararea lor .
Capul sus cand stiti ca aveti dreptate !

Alte discuții în legătură

Oprire bani din salariu, gestionar maryn.maryana maryn.maryana Buna ziua, As dori sa ma ajutati si pe mine... Am intampinat o problema la locul de munca. M-am angajat in luna iulie la o firma care detine magazine de ... (vezi toată discuția)
Despre legea gestionarului unombun unombun sunt in urmatoarea situatie:lucrez intr-un magazin de retail,angajat ca lucrator comercial \\\"asistent-vanzari gestionar\\\" (gestiune colectiva);problema ... (vezi toată discuția)
Gestiune/garantie directori magazine Mihaltan Andrei Mihaltan Andrei Buna ziua, As avea o intrebare legata de gestiunea si garantia pt un director de magazin. Ce se poate intampla in cazul in care unui director de magazion i ... (vezi toată discuția)