Buna ziua,
Tata a decedat si a lasat in urma doua parcele de teren agricol. Una din parcele a fost transferata din alt judet, ea reprezenta 25% din mostenirea parintilor (fiind patru frati).
Am descoperit ca dupa ce a fost transferat terenul si a devenit proprietar unic (desi era casatorit, doar el apare in actul de proprietate) a vandut impreuna cu fratii sai terenul mostenit de la parinti si a ramas si cu parcela transferata.
Dorim sa stim daca parcela transferata mai poate constitui obiectul dezbaterii mostenirii avand in vedere ca terenul este inregistrat la primarie pe numele lui si a platit taxele corespunzator.
Multumesc.
Bunurile din mosteniri sunt bunuri proprii chiar daca persoana care mosteneste este casatorita, prin urmare este normal ca numai tatal dvs. sa fie proprietarul.
Din relatarea dvs. nu se prea intelege regimul de proprietate asupra celor 2 parcele.
Spuneti ca parcela transferata reprezinta 1/4 din mostenirea parintilor (din partea carui parinte?) apoi ca a vandut terenul mostenit de la parinti si ca a ramas si cu parcela!
Cum a ramas cu parcela transferata daca a vandut-o? Se intelege ca a vindut mostenirea e la parinti iar de la parinti a mostenit parcela transferata! Ce reprezinta cea de-a 2 a parcela?
Daca a ramas o parcela nevinduta si exista acte pe ea atunci o puteti introduce in masa succesorala.
Succesiune
davidmirela
Succesiune Bună dimineața! Nepoțelei mele ea decedat ieri soțul S au căsătorit legal acum 1 an și 3 luni Înainte de căsătorie el și a cumpărat un ... (vezi toată discuția)