avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Eliberare medicamente
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Eliberare medicamente

Daca un farmacist elibereaza un medicament unei persoane, acea persoana decedeaza in urma unui soc anafilctic - alergie la unul din constituenti, farmacistul are vreo raspundere pentru cele intamplate ?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 23:19, 9 August 2014
Nu cred, deoarece farmacistul i-a oferit medicamentul impreuna cu prospectul, pe care sunt scrise clar componentele si daca stia ca e alergic la asa ceva si a luat medicamentul e vina pacientului, daca nu se stia ca e alergic n-are nimeni nicio vina. Pe farmacist nu l-a insarcinat nimeni sa stabileasca daca pacientul are sau nu alergii la n-spe substante. Cel mult medicul care i-a dat reteta ar putea fi tras la raspundere, dar numai in cazul ca stia/banuia ca pacientul e alergic.

De ex. daca sunt alergic la alune si cumpar un produs pe care scrie ca poate contine alune e vina mea, nu e vina supermarketului/producatorului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 August 2014
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiile asistentului de farmacie Pharma88 Pharma88 buna ziua, sunt de profesie farmacist intr-o farmacie cu circuit deschis.In farmacia unde m-am angajat de cateva saptamani, o \\"studenta\\" la postliceala de ... (vezi toată discuția)
Proces cu o farmacista georgiana_teliman georgiana_teliman As vrea sa stiu daca as avea castig de cauza daca as da in judecata o farmacista. In urma cu 25 de zile am avut semipareza si am primit o reteta. Am fost cu ... (vezi toată discuția)
Condusul si adhd localsinger localsinger Buna ziua, am reteta si diagnostic pentru ADHD. Problema este ca, chiar daca pe prospect scrie clar ca nu influenteaza capacitatea de conducere decat daca apar ... (vezi toată discuția)