avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Eliberare bonuri de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Eliberare bonuri de masa

Buna seara , am lucrat la o firma 1 an de zile , iar luna trecuta in data de 14 mi-am facut demisia , mi-am facut lichidarea la zi , fara nici o problema , am avut zile de concediu de odihna luate in avans , 6 zile de concediu , mi-au retinut din salariu pe cele 6 zile dar mi-au spus ca nu imi pot elibera bonurile din data de 1.07 - 14.07 , in contractul individual scrie ca pana in data de 10 inclusiv trebuie sa munceasca angajatul pentru a primii bonurile , eu am lucrat pana in data de 14 si nu primesc bonurile , ma duc de nas nu ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:32, 9 August 2014
Legea nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă prevede urmatoarele :

"Art. 5
(1) Angajatorul distribuie salariaţilor tichetele de masă, lunar, în ultima decadă a fiecărei luni, pentru luna următoare.

(2) În condiţiile prevăzute la alin. (1), angajatorul distribuie, pe salariat, un număr de tichete de masă corespunzător numărului de zile lucrătoare din luna pentru care se face distribuirea.

Art. 6.
(1) Salariatul poate utiliza, lunar, un număr de tichete de masă cel mult egal cu numărul de zile în care este prezent la lucru în unitate."
Daca aveti asa ceva mentionat in c.i.m, atunci angajatorul va induce in eroare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa someru someru Daca un angajat inceteaza activitatea la 1 apr. 2011, poate primi bonuri de masa pt. luna martie in care a lucrat 18 zile, iar restul a fost in conc. de ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa Luci05 Luci05 Buna ziua! Am fost in concediu de creștere copil si am revenit la serviciu,as dori sa stiu cum se dau tichetele de masa,pe luna in curs sau pe luna ce a ... (vezi toată discuția)
Beneficiez? Miki04 Miki04 Am lucrat la o firma de la data de 01.06.2010 pana la data de 15.06.2010(data la care a incetat contractul conform art. 55 lit b). In luna urmatoare cand am ... (vezi toată discuția)