avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii tichete de masa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

tichete de masa

Daca un angajat inceteaza activitatea la 1 apr. 2011, poate primi bonuri de masa pt. luna martie in care a lucrat 18 zile, iar restul a fost in conc. de odihna?Mentionez ca firma nu respecta intocmai legea -nu dau tichete in avans ci retroactiv.De la personal am fost anuntat ca tichetele sunt pe luna martie, dar statele de plata sunt facute in aprilie,luna in care nu mai sunt angajat, deci nu le pot impozita.Este legala aceasta chichita?Nu mi se pare corect ca daca am lucrat in martie sa nu pot primi tichete la fel ca si colegii mei.Oricum salariul pe luna martie se da doar in 30 apr., deci le-ar putea impozita Astept un raspuns .Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 12:22, 14 Aprilie 2011
Buna ziua!
Pentru perioada lucrata, trebuie sa primiti aceste tichete
Legea 142/1998 spune:"Art. 5 (1) Angajatorul distribuie salariatilor tichetele de masa, lunar, in ultima decada a fiecarei luni, pentru luna urmatoare. (2) In conditiile prevazute la alin. (1), angajatorul distribuie, pe salariat, un numar de tichete de masa corespunzator numarului de zile lucratoare din luna pentru care se face distribuirea. "
Desigur ca sunteti indreptatit sa primiti tichete de masa pentru luna Martie, corespunzator numarului de zile lucrate. Conform prevederilor legale in vigoare, respectiv Legea 142/98, tichetele pentru luna Martie trebuia sa le primiti in ultima decada a lunii Februarie:

Art. 5
(1) Angajatorul distribuie salariaţilor tichetele de masă, lunar, în ultima decadă a fiecărei luni, pentru luna următoare.
(2) În condiţiile prevăzute la alin. (1), angajatorul distribuie, pe salariat, un nu-măr de tichete de masă corespunzător numărului de zile lucrătoare din luna pen-tru care se face distribuirea.

Sub nici o forma serviciul responsabil de distribuirea tichetelor nu se poate folosi de nicio "chichita" pentru a va priva de acest drept.
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
ContSters193759, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare bonuri de masa snoopy17 snoopy17 Buna seara , am lucrat la o firma 1 an de zile , iar luna trecuta in data de 14 mi-am facut demisia , mi-am facut lichidarea la zi , fara nici o problema , am ... (vezi toată discuția)
Beneficiez? Miki04 Miki04 Am lucrat la o firma de la data de 01.06.2010 pana la data de 15.06.2010(data la care a incetat contractul conform art. 55 lit b). In luna urmatoare cand am ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa Jjnn Jjnn Am contact cu timp normal de lucru si am lucrat 12 zile a cate 4 ore pe zi, iar 4 ore am fost pontat din ore libere lucrate si neplatite.Cate tichete de masa ... (vezi toată discuția)