avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tichete de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tichete de masa

Am contact cu timp normal de lucru si am lucrat 12 zile a cate 4 ore pe zi, iar 4 ore am fost pontat din ore libere lucrate si neplatite.Cate tichete de masa trebuia sa iau ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:44, 15 Ianuarie 2017
Art.5 din Legea 142/1998
(1) Angajatorul distribuie salariatilor tichetele de masa, lunar, în ultima decada a fiecarei luni, pentru luna urmatoare.

(2) În condiţiile prevăzute la alin. (1), angajatorul distribuie, pe salariat, un numar de tichete de masa corespunzător numarului de zile lucratoare din luna pentru care se face distribuirea.

Norme de aplicare a Legii 142/1998
Art. 13
(1)Salariatii beneficiaza lunar de un numar de tichete de masa cel mult egal cu numarul de zile in care sunt prezenti la lucru in unitatea angajatorului, iar acest numar nu poate depasi numarul de zile lucratoare, stabilit potrivit art. 10.
.....

In speta, 12 ticehte de masa trebuie sa primiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa Luci05 Luci05 Buna ziua! Am fost in concediu de creștere copil si am revenit la serviciu,as dori sa stiu cum se dau tichetele de masa,pe luna in curs sau pe luna ce a ... (vezi toată discuția)
Tichete masa lenuivan lenuivan am un angajat cu 2 ore, nu mai este angajat la alta societ., poate beneficia de tichete de masa? cate: -1 tichet ptr fiecare zi lucrata?+ -sau se face ore ... (vezi toată discuția)
Eliberare bonuri de masa snoopy17 snoopy17 Buna seara , am lucrat la o firma 1 an de zile , iar luna trecuta in data de 14 mi-am facut demisia , mi-am facut lichidarea la zi , fara nici o problema , am ... (vezi toată discuția)