avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... refuz plata factura in lipsa comenzii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

refuz plata factura in lipsa comenzii

O firma F1 a executat niste produse in baza unei intelegeri verbale intre patronii celor 2 firme.
Firma F2 a primit produsele si le-a vandut firmei F3.
Firma F1 a emis o factura pentru executia produselor, factura a fost primita si dat "bun de plata" pe ea dar firma F2 refuza plata motivand lipsa actelor premergatoare emiterii ei adica a cererii de oferta, oferta executantului, documente de negociere a pretului, comanda precum si faptul ca factura nu a fost semnata si stampilata de catre directorul general cu toate ca au mai existat relatii de "colaborare" intre cele 2 firme bazate pe aceleasi intelegeri intre patroni iar F1 a platit intotdeauna facturile emise de F2 chiar daca cu intarziere.

Ce poate face firma F2 pentru obtinerea banilor, suma fiind destul de importanta, poate castiga in instanta in eventualitatea unui proces si in baza carui temei legal?
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 August 2014
barry_w, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 10:27, 18 August 2014
barry_w a scris:
... dar firma F2 refuza plata motivand ...


barry_w a scris:
Ce poate face firma F2 pentru obtinerea banilor, ...



:O Firma F2 refuza si plata si vrea sa obtina si banii ?
Scuze, este vorba despre F1 care nu isi poate recupera banii, manopera..

F2 a primit produsele, le-a vandut si nu mai vrea sa le plateasca lui F1 pe motiv ca nu exista documente!

Ora tarzie, caldura...:sorry:
Exista dovada ca firma F2 a primit produsele si factura? Exista semnatura/stampila pe exemplarul facturii ramas la Firma F1? Exista alte documente, de exemplu avize de insotire a marfii cand s-a facut livrarea? (am inteles ca acte premergatoare nu exista, comanda, contract)
Ultima modificare: Duminică, 10 August 2014
trandafir2, moderator
~ Conținut șters la cerere ~
Exista dovezi ca marfa a intrat in F2 cu aviz de insotire, factura este semnata dar nu de directorul general cum se spune acum ca trebuia. Bun de plata s-a dat de catre o persoana de la depart. Aprovizionare. Nu exista comanda/contract sau alt document scris privind pret/termen de livrare/garantii. Au mai fost facute astfel de "afaceri" intre cele 2 firme si s-a platit intotdeauna dar acum s-a schimbat dir gen de la F2 deoarece fostul director a fost demis.

Alte discuții în legătură

Datorie sau... cercetas cercetas Buna ziua, Cazul pe care vreau sa il supun atentiei dvs este urmatorul: in luna mai a.c. am primit o oferta comerciala de la o firma pentru materiale ... (vezi toată discuția)
Gestiune sevda968 sevda968 Va scriu in numele unei bune prietene ce lucreaza ca gestionara la o firma de ditributie.In luna noiembrie 2009 a fost emisa o factura pe un client ce nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua negrila negrila buna ziua, administratorul vrea sa dea in judecata angajatorii(inginer chimist, director comercial, contabil) intrucat acestia s-au ocupat de livrarea unui ... (vezi toată discuția)