avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Taxare inversa- livrare bunuri prelucrate de doua ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Taxare inversa- livrare bunuri prelucrate de doua firme din RO catre partener UE

O societate (firma A) are o colaborare contractuala cu o societate din Franta (client final) si cu o alta firma din Romania (firma B) prin care se stabileste ca se va livra carne de melci intr-o forma de prelucrare F2. Societatea A prelucreaza carnea pana la forma F1, dupa care se trimite carnea catre firma B din Romania (cu aviz de insotire a marfii si CMR) pentru prelucrarea din F1 in F2. Aceasta face prelucrarea dupa care marfa – carnea F2 pleaca catre clientul final din Franta- (cu CMR).
Pentru ca societatea A sa poata factura cu taxare inversa catre firma din Franta este necesar ca bunurile sa se intoarca la firma A sau poate sa plece de la partenerul din Romania care face a doua prelucrare a carni (firma B)?
Prestarea de servicii a firmei B se poate factura direct catre clientul final? Sau trebuie sa o factureze catre firma A si aceasta sa factureze carnea in forma de prelucrare F2?
Fiind o livrare UE pot ambele firme sa factureze cu taxare inversa direct catre clientul final?
Firma A nu doreste sa faca factura catre firma B, doreste sa faca livrarea catre clientul final pentru a avea taxare inversa.
Cel mai recent răspuns: ILIE ANDRIES , Contabil 19:11, 13 Septembrie 2024
Cum sunt facute contractele? Si intre cine sunt facute (intre A-B si B-client final sau intre A-B si A-client final)?

Sunt doar contracte de prestare a unor servicii, de livrare a unor produse sau ambele?

Daca B doar presteaza pt A, atunci A factureaza marfa livrata catre clientul final și B factureaza serviciu catre A (transformarea din F1 in F2). Faptul ca F2 merge mai intai prin depozitele lui A sau pleaca direct catre clientul final nu mai conteaza.

Daca contractele sunt de livrare marfuri aflate in diverse stagii de prelucrare, atunci A factureaza F1 lui B, iar B factureaza F2 clientului final.

Oricare ar fi varianta trebuie avut în vedere clauzele contractelor (care sunt legea partilor), iar fiscal trebuie ținut cont de locul operatiunilor conform Codului Fiscal.
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2024
ILIE ANDRIES, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este sau nu operatiune triunghiulara??? cristina_garea cristina_garea Firma mea B cumpara plante scutite de tva cf art 160 de la o firma din Romania A. Ulterior B vinde in Italia aceste plante catre C , doar ca marfa nu ... (vezi toată discuția)
Incadrare corecta achizitie intracomunitara urmata de export miki72 miki72 Buna ziua Am urmatoarea situatie pe care nu stiu cum sa o interpretez corect Firma A din ROMANIA are incheiat un contract de executie marfa cu o firma B ... (vezi toată discuția)
Achizitie/livrare intracomunitara psilvie psilvie Buna, Va rog sa ma ajutati cu urmatoare problema: firma A din RO, inregistrat in scopuri de TVA, inregistrat in ROI, factureaza catre o alta firma B din ... (vezi toată discuția)