avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Incadrare corecta achizitie intracomunitara urmata de ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Incadrare corecta achizitie intracomunitara urmata de export

Buna ziua
Am urmatoarea situatie pe care nu stiu cum sa o interpretez corect
Firma A din ROMANIA are incheiat un contract de executie marfa cu o firma B din Franta
Firma A din Romania are incheiat un contract de vanzare marfa cu firma C din Germania
Marfa este exportata de firma C(Germania) in in Turcia la firma D
Vama se face de Firma C(Germania) in Franta iar marfa pleaca direct din Franta In Turcia(fara a mai trece pe la firma A (Romania)
1)-cum incadrez factura primita de firma A (Romania) de la firma B(Franta) fac taxare inversa sau nu ?
2)-cum intocmesc factura catre firma C(Germania),o consider livrare intracomunitara sau export?
3)-declar vreo operatiune in declaratia 390?
Cel mai recent răspuns: miki72 , utilizator 11:57, 31 Ianuarie 2015
poate va ajuta link-ul de mai jos:

[ link extern ]
multumesc de link,insa nu se potriveste cu cele expuse de mine in sensul ca speta mea nu este o livrare triunghiulara (dupa parerea mea)marfa parasind spatiul UE.
Astept si alte raspunsuri avizate.
Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrare intracomunitara maryabunea maryabunea Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema: firmei A platitoare de TVA din RO i se intocmeste factura de marfa de firma B platitoare de TVA din Germania, ... (vezi toată discuția)
Operatiune triunghiulara sau nu? psilvie psilvie Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Avem trei firme, din 3 tari membre UE diferite, cu trei coduri TVA valabile. Firma A / Germania ... (vezi toată discuția)
Triunghiulara ciustina ciustina Buna ziua, avem urmatoarea situatie: firma noastra (A) achizitioneaza din Germania de la firma B piese de comert (materiale folosite la obtinerea produsului ... (vezi toată discuția)