avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cumul pensie cu salariul
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cumul pensie cu salariul

Stie cineva in ce stadiu este proiectul de lege cumul pensie cu salariul? Cand intra in vigoare?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:22, 1 Iulie 2009
Acum, la aceasta ora, se discuta in Parlament cumulul salariului cu pensia.
Fiti pe faza! Cu ochii pe televizor sau cu urechile la radio!
Nu am reusit sa fiu pe faza.....nici cu ochii pe televizor, nici cu urechile la radio! A fost adoptata exact cum a fost propus proiectul? Am citit azi in ziar ca senatorii PSD au renuntat la propunerea lor cu impozitarea progresiva....Multam! Maria
La ora asta nici eu nu stiu dar vom afla acum la telejurnalele de seara.
De maine parlamentarii sunt doua luni in concediu ca au rezolvat cu criza si sunt obositi, saracii!
Buna tuturor...
Am urmatoarea situatie: o persoana s-a pensionat anticipat si in acelasi timp ar vrea sa ramina sa desfasoare in continuare activitatea de baza de dinaintea pensionarii anticipate. Poate cumula pensia anticipata cu venitul din contract de colaborare, prestari servici sau munca? Activitatea o desfasoara la o societate comerciala privata, nu de stat. Rog lamuriri.
1. Potrivit dispozitiilor art.92 alin.(1) lit.b) din Legea nr.19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare, plata pensiei se suspenda incepand cu luna urmatoare celei in care beneficiarul unei pensii anticipate sau al unei pensii anticipate partiale se regaseste in una dintre situatiile prevazute la art.5 alin.(1) pct.I si II din lege, respectiv, desfasoara activitati pe baza de contract individual de munca, este functionar public sau isi desfasoara activitatea in functii elective, este numita in cadrul autoritatii executive, legislative ori judecatoresti, pe durata mandatului, sau este membru cooperator intr-o organizatie a cooperatiei mestesugaresti.
2. In concluzie, puteti cumula nelimitat pensia anticipata partiala cu orice alte venituri realizate, in afara celor obtinute in una din situatiile anterior mentionate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie militara anticipata partial si salariu nico65 nico65 as dori sa stiu daca mai pot continua activitatea in conditiile in care sunt pensionat anticipat partial in sistemul militar si incadrat cu contract de munca ... (vezi toată discuția)
Aprobarea legii diferentelor de grupe 1&2 de pensie! popoviciandreea popoviciandreea Buna ziua am inteles ca s-a aprobat in Parlament Legea diferentei grupei 1-2 de pensie.Bunicul meu a iesit la pensie inainte de anul 2001 si are 29 de ani de ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas boogieuta boogieuta Sunt studenta si am depus acte pentru pensie de urmas pt. ca tatal meu a decedat de curand.dar vreau sa stiu dak mai beneficiez de aceasta pensie daca lucrez. ... (vezi toată discuția)