avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... debransare de la sistemul incalzire centralizata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

debransare de la sistemul incalzire centralizata

Buna,

Sunt din Ploesti si vreau sa ma debransez de la sistemul centralizat de incalzire pentru ca pur si simplu nu este eficient, este frig in casa iarna. Am solicitat acest lucru operatorului de serviciu dar sunt refuzata din cauza unei hotarari al consiliului local, hotarare bazata pe o alta HG 462/2006 referitoare la programul de termoficare 2006 - 2015. adica ei spun ca prin acest program primaria a investit niste bani intr-un proiect prin care din pacate blocurile de pe strada mea beneficiaza de incalzire eficienta. asa ca nu ne dau voie sa ne debransam. Furnizorul se ascunde dupa o HCL si o lege a termoficarii dar care la prima vedere personala cel putin, monopolizeaza piata sistemelorde incalzire privata.
As vrea sa ma ajutati cu un sfat va rog frumos. mai nou suntem obligati sa schimbam si repartitioarele de incalzire desi cele actuale nu au nimic...adica vechi sau noi tot nu avem o garantie ca transmit datele corecte. ca altfel nu plateam sume astronimice la intretinere in sezonul rece.
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 16:06, 11 August 2014
In situatia in care autoritatea locala ,pentru protejarea intereselor proprii si pentru asigurararea fondurilor la buget a dispus HCL prin care dispune respingerea cererilor consumatorilor individuali din condominii,materializarea intereselor dv se poate solicita numai prin instanta de judecata
adica ar trebui sa dau in judecata consiliului local Ploiesti sau as avea sanse sa primesc pe cale amiabila ceea ce doresc
vreau sa ma debransez de la sistemul centralizat de incalzire pentru ca pur si simplu nu este eficient, este frig in casa iarna.

mai nou suntem obligati sa schimbam si repartitioarele de incalzire desi cele actuale nu au nimic...adica vechi sau noi tot nu avem o garantie ca transmit datele corecte. ca altfel nu plateam sume astronimice la intretinere in sezonul rece.


Este normal sa fie frig in casa iarna, repartitoarele sunt bune daca proprietarii din condominiu nu le-ar opri, noi am renuntat la aceste prostii (repartitoare) si toti suntem foarte multumiti. In zilele cand este mai cald administratorul opreste caldura cateva ore dimineata, cand lumea gateste sau aeriseste apartamentul si tin geamurile deschise, temperatura nu scade foarte mult sa deranjeze pe cineva. Cu repartitoare plateam si mai mult la caldura si nu aveam nici caldura, pentru ca erau vecini care nu le deschideau decat intr-o camera, se incalzeau cu aragazul sau faceau frigul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deconectare termoficare 2011 egypteanca egypteanca Buna ziua!Vreau sa va adresez si eu o intrebare:daca cei de la termoficare au dreptul sa respinga cererea de debransare,in conditiile unei hotarari ale ... (vezi toată discuția)
Debransare coloana gaz ContSters241232 ContSters241232 In cadrul asociatiei noastre exista un proprietar care desi s-a debransat in urma cu mai multi ani de la reteaua de termoficare, refuza sa se debranseze de la ... (vezi toată discuția)
Renunt la repartitoare goby goby Suntem 52 de apartamente si toate au repartitoare.Firma cu care avem contract de cativa ani buni ne obliga sa schimbam repartitoarele pentru ca li s-au uzat ... (vezi toată discuția)