avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Strada inundata permanent din cauza vecinului- ce pot ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Strada inundata permanent din cauza vecinului- ce pot face in acest caz?

Buna ziua.Am o problema in legatura cu strada pe care eu locuiesc.Este o strada secundara,si are legatura direct cu cea principala,si are legatura cu un izlaz si padure.Problema este de fiecare data cand ploua,apa care vine din padure,strica drumul intr-o masura de nu se mai poate circula cu masinile,acest drum nefiind asfaltat.Apa care se scurgea din padure avea fagasul prin curtea unui vecin,cu ajutorul unu burlan,iar de la el intr-o valcea,astfel nefiind afectat nici drumul si nici alte case.Vecinul a scos burlanul si a deviat toata apa pe drum.Noi ceilalti vecini,ne intrebam ce putem face pt ca sa se revina la fagasul pe care apa il avea de 30-50 ani si pe care vecinul nostru l-a deviat cu consecinte grave asupre noastra?cu domnul primar nu se poate ajunge la nici o concluzie,suntem dispusi sa cumparam o teava din pvc,pe care sa o bagam prin pamant,ca sa nu mai afecteze gradina vecinului in cauza.tin sa precizez ca acesta nu accepta nici o propunere.Ce este de facut?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cretu87 , utilizator 15:24, 15 August 2014
Abordare amiabila (conciliere, mediator, adunare stradala - sateasca, etc) sau instanta.
Alte variante nu ar fi.
Cu primarul de ce nu puteti ajunge la o concluzie? Nu este in stare sa fie gospodar?

Nu puteti obliga un proprietar nici prin instanta sa ii treceti prin proprietate o teava chiar daca este ingropata. Dumneavoastra ati accepta sa va fie instalata o teava prin curte care poate la un moment dat sa se sparga si sa va inunde gradina?

Solutia este la primarie, daca nu sunt fonduri la bugetul local atunci primarul sa obtina fonduri europene ptr sistematizarea canalizarii si a retelei de apa.

Sa isi puna capul la contributie si sa ajunga la o concluzie in interesul cetatenilor.
tocmai,ca nu il duce foarte tare capul,si cand o face,este doar pt interesul lui...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scurgere ape pluviale VladMasalar VladMasalar Buna ziua, Am o problema cu un vecin din cauza scurgerii apei pluviale. Pamantul meu este sub nivelul drumului, iar vecinul din spate este sub nivelul meu. ... (vezi toată discuția)
Conducta apa sabre sabre Salutare, Problema sta in felul urmator: - de la strada principala este formata o junctiune de unde pleaca tevile de apa pentru 4 case, primele 2 erau ... (vezi toată discuția)
Pot scoate burlanele din canalizare? viatalabloc viatalabloc Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o problema: imobilul in care locuiesc are sistem de colectare a apelor pluviale (jgheab, burlane) care sunt conectate la ... (vezi toată discuția)