avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasare la locul de munca !Ajutor !
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasare la locul de munca !Ajutor !

Buna seara.Astazi mi s-a terminat concediul medical si mi-am sunat seful sa il intreb cum voi lucra.Dansul mi-a raspuns ca am fost detasat si ca de maine o sa lucrez la alta unitate.Se poate sa ma anunte intr-un timp atat de scurt despre aceasta detasare,intr-un interval de timp atat de scurt ?Nu mi s-a dat nici un act care sa afirme faptul ca am fost detasat,plus ca voi suferi o modificare de functie la noul angajator.Am luat legatura cu noul angajator si mi s-a spus ca nici acolo nu am vreun act care sa ateste faptul ca am fost detasat,noului angajator i s-a comunicat doar despre aceasta detasare.Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:44, 12 August 2014
Detaşarea este actul prin care se dispune schimbarea temporară a locului de muncă, din dispoziţia angajatorului, la un alt angajator, în scopul executării unor lucrări în interesul acestuia. În mod excepţional, prin detaşare se poate modifica şi felul muncii, dar numai cu consimţământul scris al salariatului.
Daca nu ma prezint maine la noul angajator ma poate pune nemotivat ?
Salariatul poate refuza detasarea dispusa de angajatorul sau numai in mod exceptional si pentru motive personale temeinice. Salariatul detasat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de detasare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil (art.46 Codul muncii).
Mi se plateste transportul daca distanta este de aprox 5 kilometri ?
Conform dispozitiei amintite anterior, da.

Alte discuții în legătură

Detasare abuziva sartorius sartorius Lucrez in Galati la DISTRIGAZ. In urma reorganizarii societatii mi s-a desfiintat postul de verificator metrolog,serviciul de metrologie al societatii este cu ... (vezi toată discuția)
Schimbarea locului de munca de catre angajator luminar luminar M-ar interesa daca un angajator poate schimba locul de munca al unui angajat fara acordul acestuia si ce sanctiuni risca angajatul daca refuza.(sunt angajatul ... (vezi toată discuția)
Diurna angajatilor din privat cristina_mar cristina_mar Buna ziua, am si eu o intrebare, poate ma poate lamuri cineva, intrucat eu singura nu am fost in stare: lucrez la o firma (sediul: Bucuresti,Universitate) ... (vezi toată discuția)