Buna ziua.
V-as ruga sa ma sfatuiti asupra urmatoarei situatii: acum 3-4 luni am avut o prima altercatie verbala cu o vecina posesoare a 7 caini in apartament. Nu am inceput eu dar a trebuit sa reactionez la injurille proferate in urma incercarii de a-i atrage atentia intr-un mod reverentios, la inceput.
Este un vacarm de nedescris si multa mizerie, cainii latra zi si noapte, se plimba sub balconul meu, trece cu ei prin fata usii apartamentului meu, este de groaza.
In urma acelui schimb de replici (cu 3-4 luni in urma), am fost vizitat de un personaj dubios, cu muschi, tip mafiot. Am fost amenintat in mod direct, sa las cainii si proprietara in pace, altfel pot suferi accidente neprevazute !
Nu am amenintat pe nimeni dar am avut acea altercatie verbala, care nu a presupus nici o amenintare la adresa persoanei.
Am chemat imediat politia, intre timp individul cu muschi a disparut, fiind ulterior identificat dupa ce am depus o plangere la politie. Vecinii au fost martori.
Acum situatia s-a complicat, problema cu cainii nu s-a rezolvat, am avut o a doua altercatie verbala acum 2 zile.
Am primit aceleasi amenintari, deci posibil sa fiu vizitat din nou de persoane dotate fizic. Nu stiu daca de data asta vecinii mai intervin desi sunt la fel de deranjati, probabil ca au fost intimidati prima oara.
Eu nu ma las, am dreptul la o viata decenta si linistita, nu cred ca sunt culpabil.
Am apelat la primarie, directia sanitar veterinara, nimic, invoca lipsa legii dar nici macar nu s-au deranjat sa vina sa constate, desi am depus plangere.
Politia locala nu poate rezolva asta mereu, plus ca cer mereu depozitii de la vecini ca martori. Ne-am saturat, problema nu e rezolvata dar se pare ca doar eu aud si vad ce se intampla in realitate.
Nici o institutie a statului nu poate fi sesizata si sa se implice ? E un fel de Vest Salbatic, cetatenii corecti ce fac in cazul asta ?
Pot fi batut cand vin seara, dovezi nu am, stau in spital, cum pot acuza agresorii ?
Refuz sa accept o astfel de situatie, totusi nu este Coreea de Nord.
Nu am nici o vina, am dreptul la o viata linistita, neamenintata de orice persoana cu diverse probleme (probabil psihice, nu stiu) sau cunostinte in lumea interlopa !
Ca solutie, m-am gandit la: un spray iritant, posibil o firma de securitate privata in incinta complexului in care stau, instalez camere video Ce fac daca sunt atacat in afara, umblu cu arme albe la mine in caz de atac ? Si ajung un criminal ? Sau la morga la IML ? Nu vreau asta, am rostul meu si-mi vad de treaba. Dar vreau sa traiesc normal.
Poate dvs., ca parte a societatii civile, puteti influenta parlamentul Romaniei sa dea o lege in sensul asta, Politia Animalelor exista ? Ca in orice tara care isi respecta cetatenii si numele ?
Nu cred ca situatia mea este singulara, nu doresc nici un fel de probleme cu legea dar nu vreau sa fiu victima unor derbedei (si nu sunt vulgar cand scriu asta) fara scrupule ! Nu vreau sa dramatizez deloc, dar am dreptul la viata !
Va rog respectuos sa ma sfatuiti asupra solutiilor pe care le pot adopta ca sa pot/sa incerc sa sting acest conflict.
Va multumesc frumos.
Cu respect.