avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită am dat unei persoane un imprumut cu contract la ...
Discuție deschisă în Executare silită

am dat unei persoane un imprumut cu contract la notariat

am dat unei persoane cu contract de imprumut suma de 6000 eu si 1000 i am trimis prin western union in grecia ca ramasese in pana cu masina de 1 an am dat actele la un executor ,el lucreaza la firma sotiei nu-i opreste cota parte din salariu acum i a incuviintat sa-i opreasca banii prin sentinta pe firma,si vroiam sa intreb daca ma puteti ajuta si indruma as avea castig de cauza daca ii fac o plangere penala conform art 239,
Cel mai recent răspuns: savysb , utilizator 20:33, 11 August 2014
1-Daca ati demarat procedura de executare silita,care este interesul pentru complicare suplimentara situatie si demararea unei plangeri penale ?
2-
Art. 239
Abuzul de încredere prin fraudarea creditorilor
(1) Fapta debitorului de a înstrăina, ascunde, deteriora sau distruge, în tot sau în parte, valori ori bunuri din patrimoniul său ori de a invoca acte sau datorii fictive în scopul fraudării creditorilor se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta persoanei care, ştiind că nu va putea plăti, achiziţionează bunuri ori servicii producând o pagubă creditorului.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.


as avea castig de cauza daca ii fac o plangere penala conform art 239,


Este hazardat a emite raspuns avand in vedere ca din topicul dv nu rezulta elemente care sa conduca la concluzia ca sunt intrunite conditiile invocarii savarsirii infractiunii precizate de dv
deci sa nu depun plangere penala,ma gandeam ca poate de frica imi va inapoia banii
Plangere penala pentru ce? Care este baza plangerii penale?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Frauda bancara AndreiGabriel1234 AndreiGabriel1234 Buna ziua,in urma cu doar o saptamana am fost victima unei fraude si de aceea va cer ajutor.Vroiam sa-mi cumpar o masina si am intrat pe mercador unde am si ... (vezi toată discuția)
Primire bani in urma unei relatii la distanta gabriella123 gabriella123 Buna ziua.am o intrebare la care va rog sa imi raspundeti.Am o nelamurire cu privire la urmatoare situatie.Am avut o relatie pe internet,exclusiv pe internet, ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot recupera banii dati cu imprumut andra2011 andra2011 Am imprumutat acum 1 an, o suma de bani ( 1000 euro ) unei colege. O cunosteam de putina vreme, ne-am cunoscut in Elvetia si am lucrat o perioada impreuna. ... (vezi toată discuția)