Buna ziua.am o intrebare la care va rog sa imi raspundeti.Am o nelamurire cu privire la urmatoare situatie.Am avut o relatie pe internet,exclusiv pe internet, cu un barbat din America.Ne-am indragostit am vorbit luni intregi urmand sa ne vedem.Acesta m-a ajutat financiar cu mai multi bani trimisi prin servicii ca Western Union si Money Gram.Dupa cateva luni am descoperit ca acesta m`a mintit in legatura cu varsta lui si am decis sa ne despartim.Acum el ma amentinta ca depune plangere daca nu ii inapoiez banii pe care mi i-a oferit cadou.Este vreo posibilitate ca acceptarea cadourilor de la el sa fie o infractiune?multumesc
Depinde unde te judeci. Daca ajungi in SUA si el te aduce in instanta judecatoru pe principiu de judge made law poate face cam orice... in Romania Donatia nu poate fi anulata decat pentru survenire de copil.... Dar tu te poti prevala de ideea de contract de donatie sau de mecenat. ART1 (3) 32/1994
Hmmm... el poate depune plangere penala, care va fi analizata cat de temeinica e si probabil nu va avea urmari, sau poate incerca un proces in drept civil, problema e ca un verdict in drept civil din SUA trebuie recunoscut de un tribunal romanesc pentru a fi aplicabil in Romania. Ca degeaba obtine 50000 USD daune in SUA daca nu poate convinge un tribunal romanesc sa aplice verdictul, pur si simplu isi va pune verdictul american in rama, se va uita la el si va zice "Cat de prost am fost!"
In legea romaneasca nu e interzis sa primiti donatii pentru relatii la distanta, cu conditia sa nu fi facut promisiuni mincinoase (de ex. ca ati fi fost directoare la un fond de investitii cu profit de 20% pe an). Reevaluarea unei promisiuni de casatorie nu este o culpa daca si dvs. ati fost indusa de el in eroare.