avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... CREDIT C.H.F PE TERMEN DE 30 DE ANI SI ANUME LOCUINTA
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

CREDIT C.H.F PE TERMEN DE 30 DE ANI SI ANUME LOCUINTA

buna ziua. sunt din judetul braila am o problema si anume:am luat de la banca in anul 2007 un inprumut de 700 mil lei dar in valuta de c.h.f la acea perioada iera de 2,200 ron cu o rata lunara de 400 ron,in acesti ani a crescut dublu dobanda si rata.va rog sa ma indruma_ti sau un sfat ,ce sa fac sau unde as putea obtine mai multe informati privind problema mea va multumesc ptr intelegere

[ va rog, nu mai scrieti cu majuscule, multumesc]
Ultima modificare: Luni, 11 August 2014
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Raluca Iliescu , Avocat 20:31, 11 August 2014
Alaturi de dobanzile majorate, netransparente, variabile, de comisioanele de risc, precum si de alte comisioane practicate de catre banci, si clauza de risc valutar este una abuziva,in defavoarea consumatorului. Dvs. ati semnat un contract tip, preformulat cu banca, neavand timp sa-l studiati si fortat fiind sa acceptati toate clauzele impuse de catre banca, in mod abuziv.
In mod evident, dvs. platiti in acest moment dublu rata lunara, fata de cea de la momentul contractarii in 2007. Cu siguranta banca nu v-a informat la momentul incheierii contractului asupra acestui risc valutar, obligandu-va pe dvs. ca si consumator sa va asumati intreaga responsabilitate a cresterii cursului de schimb valutar.
Ar fi indicat sa promovati o actiune in instanta si sa consultati/angajati un avocat specializat in domeniu, mai cu seama ca Romania, fiind membra a Uniunii Europene, Dreptul Uniunii este aplicabil si instantelor din tara noastra, pe al caror rol in prezent se afla din ce in mai multe dosare de acest gen.
Ultima modificare: Luni, 11 August 2014
Raluca Iliescu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare consultanta restituire credit la cursul de schimb din momentul contractarii gabryela77 gabryela77 Bun gasit! Am rugamintea sa imi spuneti daca putem discuta pe tema unui imprumut acordat de o anumita banca,in moneda elvetiana, in anul 2007? Ca multi alti ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata banca pentru credit in franci elvetieni giorgiana87 giorgiana87 Azi dimineata am auzit, la stiri, ca o doamna a dat in judecata banca,de la care a imprumutat un credit in franci elvetieni, pentru clauzele abuzive ... (vezi toată discuția)
Proces clauze abuzive jumugacostel jumugacostel ma intereseaza daca i se mai poate intenta bancii un proces privind clauze abuzive, daca contractul de credit a fost incheiat in luna august 2008? multumesc (vezi toată discuția)