avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Recuperare credit bancar cu pfa si drepturi de autor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Recuperare credit bancar cu pfa si drepturi de autor

Buna ziua, intrebarea mea suna cam asa:

Am o datorie la banca care din motiv de neplata(am ramas fara loc de munca) a ajuns la o firma recuperatoare cu titlu executoriu silit. Acum ma ajuta parintii sa imi fac un PFA si am si o carte care o voi scoate, deci voi castiga si din dretpturi de autor. Poate sa vina firma recuperatoare sa imi puna poprire pe venit PFA si/sau din drepturi de autor? Eu doresc sa achit integral in viitor daca imi merg acestea bine si sa scap de datorie intr-un final.

Si a doua intrebare daca se poate:
O sa platesc ca PFA la stat cu obiect de activitate comert cu amanuntul TVA, impozit pe venit, CAS, CASS, acum daca platesc acestea, mi se mai ia si din carte pe drepturi de autor CAS si CASS? am inteles ca editura care imi va da 17% din venituri imi opreste impozit 10% din acesti 17% prin urmare de IMPOZIT pentru drepturi de autor nu mai vorbim.

Totodata am descoperit o informatie de un plafon de 35000 euro anual care daca nu este depasit sunt scutit de plata contributiilor la drepturi de autor. Este adevarat?

Astept un raspuns, multumesc.
Ultima modificare: Marți, 12 August 2014
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Cum pot inregistra veniturile? VeronicaSavean VeronicaSavean Buna seara! Acum 3 luni de zile sotul meu a inceput sa scrie proiecte didactice contracost. Lucrurile au luat o turnura spre bine si a incasat venituri de ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa, cateva intrebari An0nim An0nim Buna ziua. Sunt angajat la o firma cu 8h/zi si vreau sa-mi deschid o mica afacere ma gandeam la un pfa pentru ca e mai simplu si eu nu am mai avut ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe venit si contributii la pfa norma de venit in domeniul it Liana_Maries Liana_Maries Buna, Pentru inregistrarea unui PFA norma de venit in domeniului IT, as avea urmatoarele nelamuriri: 1. Este scutit sau nu de impozitul pe venit? 2. ... (vezi toată discuția)