Buna seara! Acum 3 luni de zile sotul meu a inceput sa scrie proiecte didactice contracost. Lucrurile au luat o turnura spre bine si a incasat venituri de aproximativ 10.000lei in ultima luna. Nu as vrea sa avem probleme cu ANAF-ul pe viitor. Cum ar putea proceda? Declaratia unica este o solutie? Unde se incadreaza? Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat as aprecia mult!O seara linistita tuturor!
ar putea sa-si faca un PFA si sa depuna Declaratia unica unde sa-si declare veniturile obtinute si in functie de asta sa plateasca si impozitul pe venit si contributiile sociale ( CAS si CASS ) .
Sau sa-si faca contracte de drepturi de autor si va plati impozit si contributii.
Nu am merge pe varianta de pfa, nu stiu cum va evolua situația. Momentan nu e ceva stabil: luna viitoare poate nu ca avea la fel…Cum se procedează cu acele contracte cu drepturi de autor? Pentru acelea trebuie PFA? Sau poate completa Declarația ca persoană fizica?
Nu trebuie sa fir PFA pt drepturi de autor. Depune tot asa declaratie unica cu impozit si CAS si CASS. Este scutit de CAS si CASS daca are si calitatea de salariat eventual.
este 10% dar va avea o cota forfetara de 40% , deci va avea un impozit net de 6% . Dar impozitul va fi retinut la sursa de catre platitorul de venit cu care are contract . ( daca e firma )
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.