avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cum pot inregistra veniturile?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cum pot inregistra veniturile?

Buna seara! Acum 3 luni de zile sotul meu a inceput sa scrie proiecte didactice contracost. Lucrurile au luat o turnura spre bine si a incasat venituri de aproximativ 10.000lei in ultima luna. Nu as vrea sa avem probleme cu ANAF-ul pe viitor. Cum ar putea proceda? Declaratia unica este o solutie? Unde se incadreaza? Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat as aprecia mult!O seara linistita tuturor!
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 23:23, 28 Ianuarie 2024
ar putea sa-si faca un PFA si sa depuna Declaratia unica unde sa-si declare veniturile obtinute si in functie de asta sa plateasca si impozitul pe venit si contributiile sociale ( CAS si CASS ) .

Sau sa-si faca contracte de drepturi de autor si va plati impozit si contributii.
Nu am merge pe varianta de pfa, nu stiu cum va evolua situația. Momentan nu e ceva stabil: luna viitoare poate nu ca avea la fel…Cum se procedează cu acele contracte cu drepturi de autor? Pentru acelea trebuie PFA? Sau poate completa Declarația ca persoană fizica?
Nu trebuie sa fir PFA pt drepturi de autor. Depune tot asa declaratie unica cu impozit si CAS si CASS. Este scutit de CAS si CASS daca are si calitatea de salariat eventual.
Da, este salariat. De va plati doar impozitul? Pot intreba care este impozitul aferent?
este 10% dar va avea o cota forfetara de 40% , deci va avea un impozit net de 6% . Dar impozitul va fi retinut la sursa de catre platitorul de venit cu care are contract . ( daca e firma )

Alte discuții în legătură

Contract drepturi autor Patience Patience Buna ziua, Trebuie sa inchei un contract de drepturi de autor si nu am mai facut asta pana acum, asa ca, dupa ce am cautat informatii pe net, vin si va ... (vezi toată discuția)
Neclaritati declaratie unica (categorie venituri + recitficativa) Bogdan52 Bogdan52 Buna seara, Detin un PFA inregistrat in Romania, de unde si lucrez, si obtin venituri din activitati independente realizate pentru un client din interiorul ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica pfa si pf cu venituri din drepturi de autor Bogozaur Bogozaur Buna ziua, Am cautat pe forum si nu am gasit un raspuns. Daca nu am cautat suficient de bine si s-a mai raspuns la o situatie similara imi cer scuze. Am ... (vezi toată discuția)