avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare PFA, cateva intrebari
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare PFA, cateva intrebari

Buna ziua.
Sunt angajat la o firma cu 8h/zi si vreau sa-mi deschid o mica afacere ma gandeam la un pfa pentru ca e mai simplu si eu nu am mai avut firma
intrebarile sunt:
pot sa lucrez eu la firma mea chiar daca mai sunt angajat la alta firma cu 8h/zi ? ma gandeam sa lucrez in timpul liber sau dupa ce imi termin munca pentru ca nu vreau sa renunt la locul de munca actual pentru ca nu stiu daca va merge afacerea cu firma mea
mai platesc CASE la firma mea pentru mine sau alte taxe ? sau sunt scutit de aceasta taxa odata ce sunt si angajat la alta firma ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Septembrie 2018
An0nim, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 22:21, 2 Ianuarie 2019
Indiferent daca mai aveti in acelasi timp in alta parte un contract de munca valabil, pe pfa veti plati anual obligatoriu impozitul pe venitul net de 10% si contributiile sociale cass si cas daca venitul net anual depaseste plafonul celor 12 salarii minime pe economie adica in acest an 22800 lei.
adica la PFA se ia in calcul si salariul meu de la alta firma care lucrez ?
eu credeam ca la acel plafon de 22800 e vorba doar de banii PFA-ului nu si de salariul meu de la firma cealalta. pai ce fac muncesc intr-un loc sa-mi platesc la PFA cas si cass si sa nu produca nimic ?
Nu. Pentru pfa doar venitul brut incasat in anul fiscal si cheltuielile deductibile anuale platite pentru realizarea acelui venit doar pe pfa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platesc cas/cass ca pfa cu mai putin de 22800 daca sunt si salariat? vvvladut vvvladut Tocmai am devenit PFA cu impozitare in sistem real si venit net pe care il estimez la SUB 22800 lei/an. Sunt si angajat cu contract de munca 8h/zi. Sunt ... (vezi toată discuția)
Informatii taxe pfa lucian75 lucian75 Buna seara,doresc sa deschid un PFA ptr activitati gen uber eats etc. Daca ptr serviciile prestate primesc o anumita suma ce depaseste plafonul min de 1900 ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa sau srl paunicasilviu paunicasilviu Buna ziua, Doresc sa infintez un PFA unde o sa am un angajat. Persoana respectiva lucreaza si are deja contributiile platite, la fel si eu.. Mai trebuie sa ... (vezi toată discuția)