avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Platesc CAS/CASS ca PFA cu mai PUTIN de 22800 daca ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Platesc CAS/CASS ca PFA cu mai PUTIN de 22800 daca sunt si salariat?

Tocmai am devenit PFA cu impozitare in sistem real si venit net pe care il estimez la SUB 22800 lei/an. Sunt si angajat cu contract de munca 8h/zi. Sunt obligat sa mai platesc CAS si CASS ca PFA si sa completez sectiunea respectiva din declaratia unica?
Pentru venitul obtinut ca PFA ma incadrez sub plafonul celor 22800 lei/an, dar veniturile mele TOTALE, adica salariu plus venitul PFA, vor depasi evident acest plafon.
Cel mai recent răspuns: vvvladut , utilizator 16:48, 27 Iulie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are importanta ca in acelasi timp mai aveti si un contract de munca valabil. Obligativitatea platii cass si cas apare doar raportand venitul net anual al pfa la valoarea plafonului.
Mulțumesc mult pentru răspuns. Așa ma gândeam si eu că ar fi logic și de bun simț, dar în România nu se poate presupune automat că ceea ce e logic și de bun simț va fi și ceea ce prevede legea. M-au speriat și niște remarci aruncate pe un site de "consultanță fiscală" care folosește un ton panicos pentru a speria probabil începătorii ca mine și a-i face să cumpere una din broșurile pe care le editează.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cas/cass declarație unica 2019 pobosa pobosa Bună, Am observat niște câmpuri noi în declarația unica pe 2019, mai exact la calculare CAS/CASS sunt câmpuri obligatorii și care nu accepta valori ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa, cateva intrebari An0nim An0nim Buna ziua. Sunt angajat la o firma cu 8h/zi si vreau sa-mi deschid o mica afacere ma gandeam la un pfa pentru ca e mai simplu si eu nu am mai avut ... (vezi toată discuția)
Cât ar trebuii sa platesc cas si cât cass in acest an? Costel.varga@yahoo.com Costel.varga@yahoo.com Anul trecut am realizat ca si pfa 34000lei dar un profit de 1770iar anul acesta am depus deja declaratia 220 si 200 si am estimat un venit brut de 12000 si ... (vezi toată discuția)