Tocmai am devenit PFA cu impozitare in sistem real si venit net pe care il estimez la SUB 22800 lei/an. Sunt si angajat cu contract de munca 8h/zi. Sunt obligat sa mai platesc CAS si CASS ca PFA si sa completez sectiunea respectiva din declaratia unica?
Pentru venitul obtinut ca PFA ma incadrez sub plafonul celor 22800 lei/an, dar veniturile mele TOTALE, adica salariu plus venitul PFA, vor depasi evident acest plafon.
george-neagu
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu are importanta ca in acelasi timp mai aveti si un contract de munca valabil. Obligativitatea platii cass si cas apare doar raportand venitul net anual al pfa la valoarea plafonului.
Mulțumesc mult pentru răspuns. Așa ma gândeam si eu că ar fi logic și de bun simț, dar în România nu se poate presupune automat că ceea ce e logic și de bun simț va fi și ceea ce prevede legea. M-au speriat și niște remarci aruncate pe un site de "consultanță fiscală" care folosește un ton panicos pentru a speria probabil începătorii ca mine și a-i face să cumpere una din broșurile pe care le editează.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.