avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cât ar trebuii sa platesc cas si cât cass in acest ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cât ar trebuii sa platesc cas si cât cass in acest an?

Anul trecut am realizat ca si pfa 34000lei dar un profit de 1770iar anul acesta am depus deja declaratia 220 si 200 si am estimat un venit brut de 12000 si profit 4000(anul trecut aveam si un angajat ,acum numai am ) deci cât voi platii in acest an?multumesc anticipat.pfa varga braila.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:52, 11 Ianuarie 2018
Daca venitul net anual obtinut in anul precedent este sub plafonul de 22800 lei adica sub 12 x valoarea salariului minim pe economie care este acum de 1900 lei, nu veti plati cas si cass.
Venitul net anual este rezultat ca diferenta intre venitul vrut (incasari din activitatea pfa si altele daca e cazul) si cheltuielile deductibile (fara cass si cas).
Daca totusi optati sa platiti cass si cas, veti depune pana la 31 ianuarie declaratia600 si veti plati valoarea rezultata prin aplicarea procentelor de 10% la cass si 25% la cas la plafonul de 22800 lei.
Va rog sa cititi si la adesa www.avocatnet.ro/articol_470...
Ultima modificare: Joi, 11 Ianuarie 2018
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa dascaluflorin dascaluflorin Buna ziua. Doresc sa infiintez un PFA, mai exact un magazin online pentru vanzarea de articole vestimentare si accesorii, si as dori sa stiu daca este ... (vezi toată discuția)
Informatii taxe pfa lucian75 lucian75 Buna seara,doresc sa deschid un PFA ptr activitati gen uber eats etc. Daca ptr serviciile prestate primesc o anumita suma ce depaseste plafonul min de 1900 ... (vezi toată discuția)
Cas și cass la un pfa Crstianavelena Crstianavelena Buna ziua, Am o nelămurire in legătura cu plata cas și cass la un PFA (real, nu la norma de venit). Întrebarea mea este dacă platesc cas și cass la ... (vezi toată discuția)