avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cas și cass la un PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cas și cass la un PFA

Buna ziua,
Am o nelămurire in legătura cu plata cas și cass la un PFA (real, nu la norma de venit). Întrebarea mea este dacă platesc cas și cass la venitul net încasat sau la profitul net care îmi rămâne in urma cheltuielilor? Adică dacă am venit net de 3000 lei(încasat cu factura), dar am cheltuieli justificate de 1600lei, plătesc cas și cass la cei 1400lei rămași sau la cei 3000 de lei, inițiali?Multumesc mult!
Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:27, 4 Decembrie 2018
Nu. Din acest an se aplica la pfa urmatorul principiu: daca venitul net anual al pfa adica venit brut incasat-cheltuieli deductibile platite (fara cele cu contributiile sociale) sunt peste plafonul a 12 salarii minime brute pe economie, adica in acest an plafonul este 22800 lei, doar atunci sunteti obligat sa platiti pe pfa cass si cas. Procentele 10% la cass si 25% la cas se alica la valoarea plafonului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce impozite platesc la pfa pensionar? VLADU IULIANA VLADU IULIANA Am pfa .sunt pensionar .am realizat pe 2018 = 160000 lei.ce impozite platesc? (vezi toată discuția)
Declaratia unica 2019 bulzanv bulzanv Ce impozite trebuiesc platite de PFA inreg cu venituri in sistem real? Multumesc (vezi toată discuția)
Infiintare pfa dascaluflorin dascaluflorin Buna ziua. Doresc sa infiintez un PFA, mai exact un magazin online pentru vanzarea de articole vestimentare si accesorii, si as dori sa stiu daca este ... (vezi toată discuția)