avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Ce impozite platesc la pfa pensionar?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Ce impozite platesc la pfa pensionar?

Am pfa .sunt pensionar .am realizat pe 2018 = 160000 lei.ce impozite platesc?
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:40, 25 Septembrie 2018
In cazul dumneavoastra platiti impozitul pe venit 10% aplicat la venitul anual net. Venitul anual net este venitul anual brut incasat - cheltuielile anuale deductibile platite.
Mai platiti cass 10% aplicat la plafonul celor 12 salarii minime brute adica in acest an plafonul este 22800 lei daca venitul anual brut incasat - cheltuielile anuale deductibile platite fara plata la cass, este peste plafonul de 22800 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia unica 2019 bulzanv bulzanv Ce impozite trebuiesc platite de PFA inreg cu venituri in sistem real? Multumesc (vezi toată discuția)
Cas/cass declarație unica 2019 pobosa pobosa Bună, Am observat niște câmpuri noi în declarația unica pe 2019, mai exact la calculare CAS/CASS sunt câmpuri obligatorii și care nu accepta valori ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica in cazul in care a luat dividende stela chelner stela chelner Buna ziua O persoana care are PFA si este asociat la o firma are obligatia sa declare dividendele in aceeasi declaratie in cazul in care a luat dividende ... (vezi toată discuția)