avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu banca

Parintii mei(mama) au facut un credit la banca x in valoare de 7000 ron pe data de 14.01.2010 cu un numar de 60 rate lunare + o asigurate pe durata contractului(prima de asigurare 0,15%).
In momentul realizarii creditului era angajata pe termen nedeterminat la o societate comerciala.Datorita faptului ca firma era in pragul falimentului a decis sa se mute la alta firma pt a se descurca cu plata creditului(rata lunara era de 250 lei).
Toate bune si frumoase pana in anul 2013,cand a ramas in urma cu lunile : octombrie,noiembrie,decembrie;stiind de aceste penalitati la inceputul anului 2014 am depus peste suma ratei lunare pt a acoperii restantele ramase.In luna ianuarie si februarie banca a acceptat ca ea sa depuna bani in contul de unde ei isi preluau ratele ca in martie cand s-a dus sa depuna bani i s-a spus ca are contul blocat din data de 05.12.2013 si ca restul creditului a fost trimis catre o firma de recuperari.
De 4 luni de zile ea a intrat in somaj datorita neprelungirii contractului de la locul de munca,iar cei care au preluat creditul vin cu pretentii ca ea sa le depuna toata suma de bani care ei au acoperit-o pt a inchide contractul cu banca.(Acesta fiind de 3700 ron= ratele pe un an de zile+dobanzile )Bineinteles ca nu a avut cum sa depuna aceasta suma de bani si s-a ajuns la o intelegere cu acea firma.Cum nu am facut nici un fel de contract cu firma(pe baza ca ei au zis prin telefon ca a preluat dosarul de la banca) am decis sa mergem in continuare cu o rata de 250 lei pe luna.In ciuda faptului ca am cerut un fel de contract aditional cu dansii sau o copie de pe contractul primit de la banca pt a ne asigura ca depunem bani la o firma care este legala,acestia refuza pt a ne trimite o asigurare.Am platit pana acum 1550 lei iar acum nu mai vor sa platim in rate suma ramase ci doresc achitarea integrala a datoriei ramase.(plata se face prin depunerea sumei de bani intr-un cont bancar,fara nici o chitanta primita de la acea firma de recuperari pt a confirma plata)
Acum daca ma puteti lamuri cu anumite probleme pe care nu le pot intelege si anume:
De ce au trimis dosarul catre o firma de recuperare daca nu trecuse 4 luni consecutive de neplata.
In cazul in care respect condiitile de asigurare pot lua acei bani pt a plati si restul lunilor ramase ale contractului.
De ce banca a mai acceptat sa depunem bani in primele 2 luni ale acestui ani in ciuda faptului ca,contul era blocat din luna decembrie a anului 2013.Abia in luna martie am fost anuntati ca,contul a fost blocat si ca nu mai putem depune bani acolo.Am fost nevoiti sa retragem banii din contul bancii care au fost depusi in primele luni ale anului 2014 si sa ii trimitem firmei de la recuperari.
Va rog mult de tot care ma puteti ajuta,am ajuns in impas datorita amenitarilor primite de la acea firma de recuperari,pt ca nu putem achita suma ramasa in totalitate :(
Ultima modificare: Luni, 11 August 2014
Valentin_Stanciu, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:09, 22 August 2014
Ar fi trebuit sa incheiati un contract nou cu societatea de recuperari creante si sa stabiliti modalitatea de plata. Incercati sa le propuneti aceasta varianta si sa gasiti o solutie avantajoasa de ambele parti. Cand banca "vinde" datoria, sumele achitate dupa acest moment se strang intr-un cont colector. In lipsa unui contract cu societatea recuperatoare, nici nu puteti avea controlul asupra cuantumului sumelor pretinse.
In primul rand mutumesc pt promptitudinea raspunsului
Dansii nu doresc sa facem un astfel de contract,pana acum am decis o solutionare amiabila a datoriei iar acum s-au razgandit si vor sa achitam datoria in totalitate.(banuiesc ca vor lucru acesta din cauza ca am cerut in mod repetat un contract cu ei)
1.Dar in cazul in care nu avem nici un fel de contract cu dansii se mai respecta contractul pe care il aveam cu banca?( contract pe care ei au confirmat ca l-au primit de la banca)
2.Ce se intampla cu asigurarea care a fost facuta in momentul realizarii contractului cu banca ?
Ultima modificare: Luni, 11 August 2014
Valentin_Stanciu, utilizator
Si inca o intrebare care m-ar interesa foarte mult;
Acea firma de recuperare ma poate obliga sa platesc in totalitate restul datoriei ?
Da, dvs datorati suma in baza contractului incheiat cu banca, s-a schimbat doar creditorul.
Ce asigurare ati facut ?
Contractul cu banca se termina in luna ianuarie 2015,cu ratele sunt la zi...Deci nu vad un motiv concret prin care ei sa ma puna sa platesc toata suma,mai ales ca nu am facut nici un contract cu dansii
Asigurarea a fost facuta printr-o Cerere Individuala de Aderare Asigurarea de Grup,anexata cereri de credit.

Alte discuții în legătură

Intarziere plata rate lunare peste 200 zile-consecinte GEO GEO GEO GEO GEO GEO buna ziua, Am contractat un credit in baza adeverintei de salariu ,in 2007 de la o banca .Dupa ce am platit ratele lunare conform graficului timp de 2 ani,m-am ... (vezi toată discuția)
Credite bancare liviunimu liviunimu buna ziua!am avut si inca mai am un credit de plata la o anume banca.am ramas cu ratele in urma si am hotarat sa plec in afara tarii sa muncesc,timp in care cu ... (vezi toată discuția)
Cont blocat de banca! lumifatu lumifatu sper sa ma puteti lamuri in problema pe care o am. am un card de cumparaturi la o banca la care mai am de achitat 790 lei si spun ei o intarziere in achitarea ... (vezi toată discuția)