avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita credit de Nevoi personale + Nevoi ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita credit de Nevoi personale + Nevoi personale cu ipoteca

Buna ziua,
Am doua credite, unul de nevoi si unul garantat cu ipoteca la aceeasi banca si din cauza faptului ca am acumulat intarzieri la plata, banca a intrecut punerea in executare a creditului de nevoi negaranta. Datorita faptului ca nu mai pot rambursa nici la creditul ipotecat, si cel ipotecar va intra in executare. Ce pot sa fac? Am trimis lunar sume de euro , dar nu acopereau ratele lunare, deoarece pentru rambursarea lor , tot banca mi-au facut un cont comun de colectare a ratelor, iar repartitia banilor au facut-o doar cei din Bucuresti. Am facut un e-mail pein care a cerut sa se revizuiasca situatia si sa se revina ca eu sa pot plati restanta si sa vin la zi cu platile.
In aplicatia INTERNET BANKING creditul de nevoi il vad pe contul de rambursare a creditelor integral ca suma, mi-a si disparut graficul de rambursare.
Ce mai pot sa fac? Nu vreau sa ma execute silit . Ipoteca este a unei matusi batrane bolnave- daca se ajunge la executare ce se va intampla? Poate matusa sa isi cumpere inapoi la licitatie apartamentul? Nu mai inteleg tara asta.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters185853 , utilizator 10:17, 12 August 2014
licitatia e riscanta, din pacate se fac aranjamente de cele mai multe ori, e bine sa obtineti o intelegere cu banca sa stabiliti un grafic de esalonare a datoriei si sa nu se ajunga la executarea garantiei. Se pierde procentual la fiecare licitatie si se poate intampla sa nu fie acoperita datoria in totalitate.
Mult succes
Nu stiu daca voi reusi cu banca, intentionez sa o actionez in judecata, sa cerem asa revizuirea contractului, ipoteca ini nici un caz nu va acoperi sumele creditelor, mai precis 26000 eur credit nevoi 39500 credit ipotecar , iar la o evaluare actuala imobilul valoreaza maxim 18000 eur. Deci cu siguranta banca va ramane in pierdere, dar eu nu pot sa inteleg de ce au procedat asa, stiau ca vor avea de piaerdut si totusi, cineva de la colectare nu si-a facut targetul , probabil, deoarece si ei au presiuni... Ma gandesc ca la matusa ii va lua din cont toata pensia ....Nu e clara nici o lege...totul e un haos.Am trimis 400 eur in data de 3 .08 si deja in 6.08 au si trecut creditul in executare...inca nu l-aú externalizat poate totusi mai am o sansa.
matusa poate avea poprire pe pensie doar daca este girant, iar de pierdut banca nu pierde pt ca va urmari orice bun sau venit al dv. pana la recuperarea datoriei. Revizuirea contractului ar fi o solutie dar mai intai consulta un avocat ca sa vezi care ar fi sansele de reusita, foarte important este sa faci si contestatie la executare pentru a incetini procedura. Cunosc un caz asemanator, in cazul cunoscut a fost girant, au mers in judecata au gasit ceva neregului semnaturi false (ceva de gen) , nu cunosc chiar toate amanuntele, au fost executati, evacuati si dupa 2-3 ani au o speranta ca vor castiga.
Nu cred ca doresti sa vezi cum matusa este evacuata.
Normal ca nu doresc sa o evacueze pe matusa, am trimis un mail sa vedem o posibila esalonare a datoriei. Am sa si sun in cursul zilei sa vad daca am cu cine vorbi. Incerc sa imi anticipez toate problemele, dar din pacate in Romania legile au atatea subterfugii si nu sunt spetele deloc identice ca sa vad la ce ma pot astepta. Complicata situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita co-ipotecari Geanina Maria Geanina Maria Ce se intampla cu co-ipotecarii dupa executarea silita daca creanta nu este acoperita? Daca imprumutantul nu are alte bunuri sau salariu iar eu in contractul ... (vezi toată discuția)
Notificare privind transferul creantelor rrt rrt Buna ziua, va supun atentiei dvs urmatoarea speta: acum cativa ani am contractat un credit de la o banca, cu ipoteca asupra unui imobil unde eram 3 ... (vezi toată discuția)
Executare silita c.a. c.a. s-a facut un imprumut si s-a girat cu o casa evaluata 85%,casa era asigurata.girantul a facut un act la notar prin care se obliga sa plateasca.acum la ... (vezi toată discuția)