va rog sa-mi spuneti daca este legal(ca normal nu cred) ca angajoturul sa nu iti permita sa iei pauze in timpul programului de lucru. programul de lucru fiind de la 09:00- 19:00 ?
este vorba de un post de amanetar. pana acum totul era ok, se permite vorbitul la telefonul mobil atat cat nu aveai client, se putea iesi la o tigara in timpul cat nu aveai clienti dar de astazi au spus ca nu mai ai voie sa iesi la tigara deloc, nu ai voie sa vb la telefonul mobil iar daca se intampla vei fi sanctionat din salariu.
Potrivit art.134 alin.1 C.mun., in cazurile în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 6 ore, salariaţii au dreptul la pauză de masă şi la alte pauze, în condiţiile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
Pentru a impune noile reguli angajatorul poate sa si le impuna prin intocmirea unui Regulament intern (adus la cunostinta salariatiilor, care au posibilitatea de a-l ataca in instanta daca este abuziv) sau negocierea si semnarea unui Contract colectiv de munca.
Pauza de masa
szade
Daca functionarii publici au programul de munca de la orele 8-16,nu au dreptul la pauza de masa?Daca da,va rog sa-mi spune-ti si la cate minute au dreptul.
In ... (vezi toată discuția)