avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de odihna dupa CIC, apoi reintrare in CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de odihna dupa CIC, apoi reintrare in CIC

BUna ziua,
As vrea sa va intreb daca din punct de vedere legal este posibila urmatoarea desfasurare:
O viitoare mama are 20 de zile de concediu de odihna pe 2014.
La 1 Nov 2014 mama intra in prenatal, si undeva la mijlocul lui Nov 2014 se naste copilul.
Mama termina cele 126 de zile de CMat, apoi intra in CIC variant de un an.
// deci deja se mai strang cateva zile de CO si pe 2015.
In Oct 2015 mama se intoarce la serviciu, dar vrea sa intre in CO folosind zilele accumulate din 2014 si 2015. // E posibil?
Dupa terminarea zilelor de concediu allege sa se reintoarca in CIC fara plata pana la face copilul 2 ani. // deci CIM suspendat, apoi CIM reluat, apoi CIM suspendat din nou.
Pentru ce perioada va primi mama stimulent? Octombrie 2015-data suspendarii CIM sau de la data de la care face copilul 1 an pana la data suspendarii CIM?
Va multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:59, 12 August 2014
1. Daca mama a optat pentru concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 1 an si reia activitatea inainte de a implini copilul 1 an poate beneficia de stimulentul de insertie pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.

2. - Cand reluati activitatea puteti sa intrati si in concediu de odihna (CO).
- Perioada de CO este asimilata perioadei de obtinere de venituri din salarii asa ca pe aceasta perioada puteti beneficia de stimulentul de insertie.

3. Dupa efectuarea CO puteti solicita concediu fara plata pentru cresterea copilului, pana la varsta de 2 ani.

4. Daca in timp ce beneficiati de stimulentul de insertie ati solicitat concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani nu veti mai beneficia de stimulentul de insertie la reluarea activitatii inainte de a implini copilul 2 ani.
Va multumesc mult!
Mai am o intrebare: daca se intoarce la serviciu in iunie 2016 (copilul va avea 1 an si 8 luni), va primi din nou stimulent?
Va multumesc mult pentru ajutor!
Nu am inteles de unde se va intoarce la serviciu in iunie 2016.
sta 11 luni in CCC cu indemnizatie, apoi CO aprox. o luna, apoi intra in CCC fara plata pana face copilul 1 an si 8 luni, apoi se intoarce inapoi la serviciu. Atunci mai beneficiaza de stimulent pana face copilul 2 ani, sau pentru ca si-a interupt activitatea, a pierdut acest drept?
Va beneficia si atunci de stimulentul de insertie daca nu a beneficiat de acesta niciodata pana atunci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie puni puni buna ziua. as dori sa stiu daca o mama care obtine venituri din activitati liber profesioniste (coafeza) are dreptul la concediu de ingrijirea copilului si de ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la lucru pentru mame elena_1989 elena_1989 buna ziua,baietelul meu implineste 1 an in aprilie 2014, cand am intrat in prenatal am facut o cerere la angajator ca stau acasa cu bebe 2 ani,dar vreau sa ma ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la munca dupa primul an de concediu de crestere copil Violet99 Violet99 Am intrat in concediu de crestere copil in februarie 2013 si doresc sa ma intorc la munca in mai 2014. Intrebarea mea este daca ma intorc pe 15 mai la munca, ... (vezi toată discuția)