avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bun comun
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bun comun

Unul dintre soti vinde un imobil - bun comun. Ce cai legale are la dispozitie celalalt sot care nu a stiut de vanzare?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:33, 19 Mai 2009
Poate cere anularea actului de vanzare-cumparare a acelui bun.
Anularea actului de vanzare-cumparare.
Suntem in prezenta unui act de dispozitie ,in speta instrainarea unui bun imobil , unde nu mai functioneaza acel mandat tacit reciporc intre soti (incident in cazul bunurilor mobile).Asadar, aveti posibilitatea sesizarii instantei de judecata (judecatoria in a carei raza teritoriala e situat imobilul), in vederea pronuntarii nulitatii contractului de vanzare cumparare.
Este nulitate relativa sau absoluta?
Este nulitate absoluta , deoarece s-au incalcat dispozitii imperative ale legii care regelementeaza comunitatea de bunuri in devalmasie.

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil in timpul casatoriei ca bun propriu anioana anioana Buna ziua, am aflat recent ca sotul meu a cumparat in 2002 o casa fara stirea mea; in contractul de vanzare-cumparare nu se specifica starea lui civila si ... (vezi toată discuția)
A vandut masina! nic1 nic1 buna ziua. problema mare! in timpul casatoriei am cumparat un autoturism.fiind despartiti in fapt, sotul meu a vandut masina tatalui lui fara stirea ... (vezi toată discuția)
Bun comun oana99 oana99 AR PUTEA FOSTUL MEU SOT SA VANDA GARSONIERA CARE A FOST CUMPARATA CU BANII DE LA NUNTA SI FIGURAM AMANDOI CA PROPRIETARI DACA EU NU SUNT IN TARA?? MENTIONEZ CA ... (vezi toată discuția)