avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... BUN COMUN
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

BUN COMUN

AR PUTEA FOSTUL MEU SOT SA VANDA GARSONIERA CARE A FOST CUMPARATA CU BANII DE LA NUNTA SI FIGURAM AMANDOI CA PROPRIETARI DACA EU NU SUNT IN TARA?? MENTIONEZ CA SUNTEM DIVORTATI SI EU AM VRUT CA GARSONIERA SA RAMANA PT COPILUL NOSTRU. STIU CA GARSONIERA ESTE PUSA IN VANZARE SI VREAU SA STIU DACA EL POATE SA O VANDA FARA MINE.MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: ContSters30487 , utilizator 14:55, 19 Mai 2009
1. Scrierea nejustificata cu majuscule este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.

2. Fiind bun comun daca nu s-a efectuat partajul , sotul nu poate vinde garsoniera fara acordul dvs. In conditiile in care s-a efectuat partajul bunurilor comune si garsoniera i-a revenit fostului sot acesta o poate vinde.
Imi cer scuze nu mi am dat seama de majuscule.Nu s a facut nici partajul bunurilor comune. Multumesc pt raspunsul dat.
Da, sotul nu poate vinde imobilul fara acordul scris al dvs.

avocat Claudiu Lascoschi
Nu ,nicidecum nu poate fi instrainat imobilul in coproprietate, fara acordul de vointa al ambilor copartasi ( printr-o procura speciala ), intrucat suntem in prezenta unui act de dispozitie !
Altmintenteri , actul e lovit de nulitate absoluta!
Ultima modificare: Luni, 18 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
In art. 30 alin.2 se prevede ca, orice convenţie contrară este nulă.
Aceasta nulitate este absoluta, deoarece regimul juridic al bunurilor sotilor are un caracter imperativ.
Prin urmare, actul de instrainare - in situatia in care bunul este comun si este instrainat de numai un sot fara acordul celuilalt - este lovit de nulitate absoluta.

Alte discuții în legătură

Tranzactie pe pensia de intretinere a minorului? gigif gigif Buna ziua, Din casatorie au rezultat 2 copii ,minori,de 4 ani sunt divortata, fostul sot plecand din tara si recasatorindu-se luand numele sotiei ... (vezi toată discuția)
Probleme garsoniera manea_adelin manea_adelin In luna octombrie a anului 2010 parintii mei au cumparat o garsoniera in Bucuresti indeplinind toate formalitatile necesare insa in luna martie a acestui an ... (vezi toată discuția)
Impartirea unui apartament dupa divort ciocannico ciocannico Buna seara! Am un unchi care mi-a cerut ajutorul stiind ca sunt inregistrata pe acest site. El a divortat cam de 1 an si de atunci sta in acelasi apartament cu ... (vezi toată discuția)