avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tranzactie pe pensia de intretinere a minorului?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tranzactie pe pensia de intretinere a minorului?

Buna ziua,
Din casatorie au rezultat 2 copii ,minori,de 4 ani sunt divortata, fostul sot plecand din tara si recasatorindu-se luand numele sotiei actuale. Eu am ramas in garsoniera cumparata impreuna, facand urmatoarea intelegere: el renuntand la partea lui din partaj cu conditia ca si eu sa nu-l fortez cu plata pensiei alimentare a celor 2 copii.
Acum eu vreau sa vand garsoniera si mi se cere un act (procura) prin care el este de acord cu vanzarea.Pana aici totul e ok.Imi trimite procura cu conditia ca si eu sa-i trimit un document oficial (cred ca prin notariat sau avocat) din care sa reiasa ca eu nu voi avea niciodata pretentii ptr.plata pensiei alimentare a celor 2 copilasi.
Intrebare: care sunt pasii si unde sa ma adresez ptr.obtinerea unui astfel de document?
Va multumesc mult
Documentul ala nu face nici cat o ceapa degerata si sper sa nu v-il faca nimeni.
Puteati face altfel de cand ati stabilit pensia la divort, acun faceti ori alt dosar ori mergeti pe incredere.
Un act puteti face si dv. prin care sa renuntati, dar asta nu va impiedica sa ii cereti pensia apoi.
Ultima modificare: Joi, 28 Mai 2009
Liliana Gradinaru, Avocat
pensia de intretinere este un drept al copilului de care acesta nu poate fi privat prin intelegerea parintilor !!!!!!!
o astfel de declaratie nu are nici o valoare juridica, si oricum nici un avocat si nici un notar n-o sa va redacteze un astfel de act .
explicati-i sotului ca nu exsita aceasta posibilitate .
in cazul in care n-o sa vrea sa va mai dea procura, va trebui sa faceti partajul, vindeti garsoniera si impartiti banii .
Tranzactia care are ca obiect dreptul la pensie de intretinere, ca drept personal al minorului , e lovita de nulitate absoluta.
Aceeasi e situatia declararii renuntarii la dreptul minorului , de catre reprezentantul legal (parinte , tutore).
Pentru a evita situatiile confuzionante si pentru a avea o certitudine juridica , recomand sa apelati la serviciile unui notar public pentru efectuarea partajului , sau , daca exista disensiuni , acesta sa fie facut pe cale judiciara.
Daca exista buna invoiala cu privire la partaj , aceasta se poate consfinti intr-o tranzactie , de care sa ia act instanta, si va fi mentionata in dispozitivul hotararii .
Aceste situatii , desi aparent facile , prezinta aspecte foarte importante , cu precadere din punct de vedere material , intrucat numeroase persoane , prin manopere dolosive , au fost inselate , induse in eroare, fara a mai exista vreo modalitate de repunere in situatia anterioara.
Ultima modificare: Joi, 28 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Nu privati copii la dreptul de pensie alimentara. Legea le da acest drept.Nu l'il luati
Buna dimineata,

Multumesc mult tuturor. Ii voi transmite pers.in cauza si cu siguranta va stii ce cale sa urmeze.
Numai de bine de la Iasi si mult succes in tot.
Cu toata stima,

Alte discuții în legătură

Impartiri de bunuri margaandreea margaandreea o prietena a divortat acum 15 ani dar nu au facut impartirea bunurilor adica o casa care este bun comun dar nu a platit pensie alimentare la cei 2 copii care ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota parte dupa divort Marcu2014 Marcu2014 Buna ziua, Am o intrebare la care sper sa gasesc raspuns. Parintii mei au divortat recent si momentan inca sunt proprietari 50%-50% pe un imobil. Nu se va ... (vezi toată discuția)
Bun comun, cota parte alina240 alina240 Daca doi soti detin impreuna un apartament poate unul din ei sa-si vanda cota-parte inainte de a se stabili partajul si urmand a se stabili ulterior care a ... (vezi toată discuția)