In luna octombrie a anului 2010 parintii mei au cumparat o garsoniera in Bucuresti indeplinind toate formalitatile necesare insa in luna martie a acestui an au fost chemati in judecata in calitate de parati, reclamantul cerand declararea nulitatii absolute a actului de vanzare cumparare dintre parintii mei si vanzator. In cele ce urmeaza va voi prezenta speta.
A - reclamantul
B - sotul lui A
C - mama lui B
A si B au cumparat dupa ce s-au casatorit o garsoniera de la C, mama lui B. Ulterior au aparut neintelegeri intre acestia si decid sa divorteze. A il mandateaza pe B sa vanda gasoniera, bun comun al celor doi la pretul si in conditiile pe care B le va vrea - un mandat prin care practic B putea sa vanda garsoniera oricui, cu orice pret, in orice conditii. B vinde garsoniera mamei lui (C) la un pret foarte mic. Dupa ce A si.a dat seama ca B a vandut mamei lui, retrage procura pe care a dat-o lui B ( subliniez ca procura a fost restrasa dupa ce a fost vanduta garsoniera in baza acesteia).
A da in judecata pe B si cere declararea nulitatii partiale a contractului de vanzare cumparare dintre B si C (in limita cotei sale) pe motiv ca, contraprestatiile celor doi nu sunt proportionale din moment ce B i-a vandut mamei lui garsoniera la un pret foarte mic, cauza contractului este ilicita, C nu a primit in fapt niciun ban de la B, contractul este lipsit de obiect.
Ulterior dupa ce A a aflat ca C a instrainat garsoniera parintilor mei a cerut instantei sa declare nulitatea absoluta a contractului de vanzare- cumparare dintre C si parintii mei , motivand ca e un act subsecvent si ca accesoriul urmeaza principalul. Mentionez ca parintii mei au fost de buna credinta si ca la data inscrierii dreptului de proprietate in cartea funciara, nu figura existenta unui litigiu.
Va rog sa imi spuneti daca exista vreo cale prin care contractul de vanzare cumparare dintre C si parintii mei poate fi mentinut valabil .
buna ziua,
sunt sanse destul de mici ca actul dvs sa fie anulat.
parintii dvs au dobandit imobilul printr-un act cu titlu oneros si au fost de buna credinta la data dobandirii dreptului de proprietate.
Rectificare cf
RAMONIX
Speta suna cam asa: a vinde lui b prin contract de vanzare-cumparare sub semnatura privata un apartament de bloc (fara teren ca e in folosinta). Ulterior, a ... (vezi toată discuția)