Speta suna cam asa: a vinde lui b prin contract de vanzare-cumparare sub semnatura privata un apartament de bloc (fara teren ca e in folosinta). Ulterior, a vinde lui c prin contract autentic intabulat in cf acelasi apartament. Precizez ca atat a cat si b cunosc faptul ca apartamentul a fost instrainat anterior lui a, astfel ca sunt de rea credinta amandoi. Apoi, c vinde la randul sau lui d, care de asta data este de buna credinta. Vreau sa valorific primul contract si sa radiez din cf dreptul de proprietate al lui c si d. Cu privire la contractul dintre a si c, cer constatare nulitate absoluta pentru ca bunul nu mai era proprietatea vanzatorului insa fata de contractul dintre c si d sunt tert. Ce fel de nulitate sa invoc? Nulitatea actului subsecvent? O pot invoca?
Problema nu este expusa prea clar. Pentru care contract vrei sa te lupti si pentru care parte? Mergand pe ideea care ai expus-o, este clar ca A este de rea credinta pt.ca vinde ap.de 2 ori.Primul contract, fiind sub semnatura privata,nu a fost inscris in CF pentru opozabilitate fata de terti.Acesta a fost si motivul pentru care dl.A a reusit sa-l vanda de 2 ori, chiar la intelegere cu B si probabil si-au impartit pretul. Singurii care sunt de buna credinta sunt C si D.Nu cred ca vei reusi sa anulezi ultimele doua contracte pentru considerentele expuse mai sus.
nu stiu daca am inteles bine: A vinde lui B prin act sub semnatura privata
A vinde lui C prin act autentic si se inscrie dreptul in CF
A si C cunosteau ca A mai vanduse lui B nu?
C vinde lui D de buna credinta .
Care contract vreti sa-l valorificati?
puteti sa solicitati nulitate absoluta a contractului dintre A si C si de asemena SEPARAT daca vi se admite actiunea in nulitatea primului contract ,nulitatea absoluta a contractului lui C cu D pe motivul ca actul subsecvent urmeaza soarta actului principal si pe motiv ca C nu putea sa vanda ca nu era proprietar.
Sanse...:( D e de buna credinta
Mostenire
ContSters116348
buna,credeti ca cantractul de v/c este valabil,in situatia in care vanzatorul vinde cu act sub semnatura privata o suprafata de teren dupa defuntul tatal sau ... (vezi toată discuția)
Anulare act
valentin popescu
Buna Seara.
Vreau sa va intreb,daca se desfintiaza un certificat de mostenitor(speta in actiune unde se cere nulitate absoluta CM-ul) Cel care a cumparat in ... (vezi toată discuția)