avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Impartirea unui apartament dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Impartirea unui apartament dupa divort

Buna seara! Am un unchi care mi-a cerut ajutorul stiind ca sunt inregistrata pe acest site. El a divortat cam de 1 an si de atunci sta in acelasi apartament cu fosta sotie. El vrea sa vanda apartamentul, ea nu, zice ca-l pastreaza pentru copii ( care sunt ambii majori). Unchiul meu mai are o casa batraneasca primita mostenire si ar fi vrut sa stea acolo ( chiar daca e foarte veche) dar nu mai poate sta in casa cu fosta sotie. Intrebarea lui este : Daca pleaca de acasa sa stea acolo, fosta sotie ii poate crea probleme sa vanda apoi apartamentul?

Va multumesc anticipat
Nu poate vinde fara acordul lui sau fara sa faca partajul intai
Daca imobilul este bun comun dobandit in timpul casatoriei si sunt ambii trecuti in actul de proprietate, fosta sotie nu va putea instraina in mod legal bunul fara participarea unchiului dvs.

Ambii soti ar putea dona sau vinde apartamentul celor 2 fii majori, cu drept de uzufruct viager pentru mama. Astfel unchiul ar putea parasi linistit locuinta stiind ca a ramas copiilor.
Bunul imobil este instrainat cu acordul ambilor coproprietari.
Sanctiunea aplicabila este nulitatea relativa, in cazul in care unul dintre codevalmasi nu-si exprima acordul de vointa in vederea perfectarii unui act translativ de proprietate.

În cazul în care lipseşte consimţământul unuia dintre soţi la încheierea contractului de vânzare, actul este lovit de nulitate relativă, întrucât normele au un caracter de protecţie asoţului ce nu a consimţit vânzarea.

Actul de vânzare-cumpărare anulabil poate fi ratificat întot sau în parte, printr-o manifestare de voinţă expresă ori prinalte împrejurări din care să rezulte în mod neîndoielnic ideea de acceptare a vânzării.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren de vanzare m3t30rus m3t30rus Sotul a cumparat un teren acum 10 luni , iar eu apar doar ca sotie si nu ca si cumparator . Sotul poate vinde terenul fara acceptul meu ? (vezi toată discuția)
Partaj corina.maria corina.maria Buna. Parintii mei au divortat in urma cu 18 ani fara sa faca partajul bunurilor comune ( o casa, anexe si gradina). Tatal meu ramanand sa locuiasca in aceasta ... (vezi toată discuția)
Vanzare proprietate comuna fara partaj Dilcuangelica Dilcuangelica Fostul sot a vindut o parte dintr-un imobil proprietate comuna fara a fi efectuat partajul si fara sa ma anunte.Acum sint citata in calitate de coproprietar pt ... (vezi toată discuția)