avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren de vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren de vanzare

Sotul a cumparat un teren acum 10 luni , iar eu apar doar ca sotie si nu ca si cumparator . Sotul poate vinde terenul fara acceptul meu ?
In principiu nu pentru ca e bun dobandit in timpul casatoriei, daca nu ati optat pt regimul separatiei de bunuri sau daca actul nu cuprinde mentiunea ca ar fi fost achizitionat din fonduri proprii. Ati dat vreo declaratie vis a vis de aceasta achizitie ?
Nu am dat nici o declaratie si nici nu am optat pentru regimul separatiei de bunuri ... pe actul de vanzare cumparare apar trecuta doar ca fiind sotia lui ... si vruiam sa stiu daca il poate vinde fara acordul meu ...
Spre fericirea Dvs , ... DA, .... il poate vinde fara sa va deranjeze cu vreo intrebare
Bunul este comun.

Bunurile proprietate devalmasa pot fi instrainate numai daca exista acordul de vointa al ambilor codevalmasi.

( sanctiunea este nulitatea relativa ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort fara partaj nicoletaav nicoletaav buna ziua in urma divortului nu s a facut nici un act de partaj, totul fiind cazut la pace ca intre prieteni :) . Pot vinde partea care mi se cuvine pana ... (vezi toată discuția)
Vanzare proprietate comuna fara partaj Dilcuangelica Dilcuangelica Fostul sot a vindut o parte dintr-un imobil proprietate comuna fara a fi efectuat partajul si fara sa ma anunte.Acum sint citata in calitate de coproprietar pt ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui imobil de fosti soti fara lichidarea regimului comunitatii legale utilizatorDan utilizatorDan Doi fosti soti, divortati in ianuarie 2012, vand, fara a incheia ACT DE LICHIDARE A REGIMULUI COMUNITATII LEGALE, un imobil, bun comun in ... (vezi toată discuția)