avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare garsoniera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare garsoniera

Buna ziua,
Vreau sa cumpar o garsoniera de la o persoana fizica ,in garsoniera acum nu sta proprietarul .,sta unchiul proprietarei de drept,va rog sa-mi spuneti daca intre proprietara si unchiul ei poate exista vre-un act prin care dupa cumpararea garsonierei sa nu il pot evacua pe unchi din imobil?cum pot afla asta?
Cel mai recent răspuns: elena matei , utilizator 14:49, 12 August 2014
In mod normal , intrebati propietara direct in legatura cu eliberarea garsonierei de catre unchiul sau. Pentru siguranta , cereti un extras de carte funciara , costa intre 20-50 lei in care trebuie sa fie inscrise eventuale obligatii . Oricum, pentru incheierea contractului de vanzare/cumparare notarul cere acest lucru si face verificarile pt. a afla daca imobilul este grevat de sarcini.
Toate drepturile unchiului pt a fi opozabile tertilor sunt inscrise in cartea funciara. Cand veti solicita extras de informare de la oficiul de cadastru scrie acolo ce si cum, daca are vreun drept.
Extrasul de carte funciara pentru informare trebuie pus la dispozitie de catre proprietar ptr a dovedi ca imobilul este lipsit de sarcini.
Un imobil se vinde liber de sarcini cu exceptia cazului in care cumparatorul este de acord cu sarcinile respective.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipoteca pe garsoniera confort 2 in suprafata de 23mp? hashisha hashisha Stimati domni, V-as ruga daca se poate sa-mi raspundeti cat mai repede la intrebarea daca un imobil de tip garsoniera confort 2 in suprafata de 23 mp poate ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament fara probleme ulterioare starcopit starcopit Buna ziua! As dori sa achizitionez un apartament/ garsoniera in Buc. intr-un viitor previzibil. As dori sa aflu legat de acest fapt cum sa ma asigur eu, ... (vezi toată discuția)
Cum sa verific o garsoniera la cumparare mariuscilin mariuscilin BUNA ziua Doresc sa cumpar o garsoniera si nu stiu foarte bine procedurile de verificare cum ma pot asigura ca ,garsoniera nu este ipotecata , este achitata ... (vezi toată discuția)