avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestatie concurs
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestatie concurs

Buna ziua.
Daca in urma unui concurs pt. ocuparea unui post de sef birou organizat de o firma (SA) din subordinea consiliului local se face contestatie, care sunt procedurile in acest caz!
La concurs au fost teste grila, in care au fost erori de genul :
1. trebuia sa alegi o varianta corecta din trei, dar la unele intrebari, aceeasi varianta de raspuns se regasea si la a) si la b). Adica trebuia sa alegi a sau b ca tot raspundeai corect!!!
2. numele fiecarui concurent nu a fost acoperit , deci a fost la vedere!
3. la testul scris nota de trecere a fost 7,00, iar eu am luat sub acesta nota!
4. deci nu m-am calificat pt. interviu, iar cei care au participat au fost notati cu note de la 1 la 10, si deci nota finala a fost media de la scris si interviu!. Acest lucru nu a fost specificat inainte de concurs, nici scris si nici verbal (am intrebat, si mi s-a comunicat ca nota la scris conteaza!)
5. Daca fac contestatie, ce pot invoca in acest caz (avand in vedere cele consemnate mai sus) si cum s-ar solutiona ? Am sansa e repetare a concursului?
Pot cere sa vad grila de corectare, adica intrebarile si raspunsurile corecte aprobate de conducere, inainte de desfasurarea concursului?
Mentionez ca concursul s-a reperat, acum fiind a 2 a oara (toti am luat sub nota 7), DAR ATUNCI AM ACOPERIT NUMELE, ca la bac! Acum persoana care a castigat, nu a participat si prima data!! Ceva mi se pare suspect!
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 12 August 2014
carasclaudiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Urusag , utilizator 19:27, 12 August 2014
Din cate stiu eu, sef birou este o functie de conducere, insa daca este si contractuala conform HG 286/2011 nota minima la proba scrisa trebuie sa fie 7. De asemenea, pot trece la proba urmatoare doar candidatii admisi la proba anterioara, in cazul dvs.proba scrisa. Media finala de promovare a concursului se calculeaza, conform aceleiasi hotarari, ca medie a notelor fiecarei probe. Deci nimic gresit visavis strict de aceste aspecte pe care le-am reluat eu.

In legatura cu celelalte aspecte pe care le-ati sesizat, nu ma pronunt. Intr-adevar, faptul ca numele nu au fost acoperite nu este ok. Faceti contestatie daca va incadrati in termenul legal, insa va sugerez sa mentionati fiecare neregula argumentand cu articolul de act normativ pe care l-a incalcat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs luat -contestatie tina1234 tina1234 Am sustinut un concurs proba scrisa, interviu iar in urma interviului s-a facut mediasi s-a constatat ca este o prea mica diferenta intre 2 candidati (eu si o ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am participat la concursul de ocupare a unui post ... Rebeca87 Rebeca87 Bună ziua, am participat la concursul de ocupare a unui post vacant de secretar la o școală. După proba scrisă si afișarea lucrării +barem am sesizat ... (vezi toată discuția)
Concurs functionar public - inspector asistent cryss15 cryss15 Vreau sa particip la un concurs scos de primarie pentru functia publica de executie 'inspector asistent' . Bibliografia este impresionanta :stunned: . As ... (vezi toată discuția)