avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate distrusa de animalele salbatice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate distrusa de animalele salbatice

Buna,

Tatal meu are un teren proprietate (1ha) in apropierea muntilor Calimani. Proprietatea este imprejmuita pentru a preveni accesul animalelor domestice dar in ultimele 2 saptamani a fost distrusa aproape complet de catre porcii mistreti din zona. Terenul urma sa fie cosit, nefiind o suprafata neglijabila pentru microferma lor, dar in urma incidentului nu prea mai este mare lucru acolo.

Tata a discutat cu asociatia de vanatoare care administreaza zona si a fost trimis la primarie. Functionarii de la primarie l-au trimis la plimbare... ca ei nu au ce face, "nu pot inchide animalele salbatice"....

in ce conditii si cum poate sa obtina despagubiri pentru paguba pe care o are?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: petricadracea , utilizator 22:49, 13 August 2014
Legislatia silvica prevede in mod expres despagubiri pentru astfel de cazuri.Daca terenul este arendat responsabilitatea pentru despagubiri revine asociatiei de vanatoare care a arendat fondul, daca nu atunci responsabilitatea revine Ocolului Silvic care administreaza fondul.Primaria, daca n-ar fi niste functionari comozi care habar n-au de nimic ar fi trebuit sa preia reclamatia si sa se adreseze administratorului fondului pentru evaluarea pagubelor in vederea despagubirii.In ultima instanta anuntati-ii ca-i dati in judecata si despagubirile vor fi mult mai mari, vor include cheltuieli de judecata, eventuala plata expert, actualizarea valorii pagubei, etc.Anuntati primaria si administratorul fondului ca-i actionati in judecata si vedeti cum vor reactina.Mult succes !
@daddyerick va dat un sfat competent. Era datoria Primariei sa se implice in solutionarea petitiei dvs.
Primul pas este sa verificati cui apartine terenul invecinat, de unde au venit porcii mistreti, ca sa stiti cui va adresati. Asociatiei Vanatorilor sau Ocolului Silvic. Contactati un expert, faceti filmari ale locatiei pentru a reliefa pagubele produse de animalele salbatice, evaluati c/v pagubelor si cereti-le despagubiri pentru o rezolvare pe cale amiabila. Daca nu gasiti intelegere si veti fi trimis la plimbare, apelati la instanta cu probele pe care vi le-am sugerat.
P.S. puteti sa-i preveniti ca pentru viitor, neluând masuri, veti erbicida si otravi cultura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Braconaj cinegetic sau nu? humana humana buna ziua; rog un sfat cu privire la problema urmatoare: pe terenul proprietate se afla o zona acoperita de tufisuri si copaci marunti in care si-au facut ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . in urma unui accident petrecut intre un autoturism ... ionel rapeanu ionel rapeanu buna ziua . in urma unui accident petrecut intre un autoturism si un animal salbatic respectiv un porc mistret unde sa produs paguba la autoturism iar ... (vezi toată discuția)
Furt comis in termenul de incercare alexbeleaciorani alexbeleaciorani Buna seara.In luna septembrie, impreuna cu un recidivist am sustras din curtea unui om un vitel.Eu decat l-am preluat si l-am dat altcuiva sa-l vanda.Nu am ... (vezi toată discuția)