avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Braconaj cinegetic sau nu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Braconaj cinegetic sau nu?

buna ziua; rog un sfat cu privire la problema urmatoare: pe terenul proprietate se afla o zona acoperita de tufisuri si copaci marunti in care si-au facut culcus cateva familii de mistreti; in fiecare an imi provoaca daune culturilor si terenului; ocolul silvic din localitate nu poate organiza vanatoare deoarece zona vizata este la mai putin de 500 m de fasia de protectie a frontierei de stat, aspect prevazut in oug 105/2001; avand in vedere aceste aspecte as putea fi acuzata de braconaj daca, pe terenul meu, incerc sa prind si sa omor mistretii?
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 19:10, 27 Decembrie 2014
[...]incerc sa prind si sa omor mistreti[...]
:thumbup:

Cum v-ati gandit sa-i prindeti :-/
Aia nu-s purcelusi sa-i tragi de codita.
Iar sa puneti capcane/curse le provocati niste suferinte cumplite animalelor si incalcati legea!
La fel si varianta cu otravirea, uitati-o, daca se afla, si se afla! sunt sanse mari sa ,,scapati" cu cativa ani de puscarie.
Si apropo de ,,terenul meu" : traiti in Romania, ganditi-va ca se descopera un zacamant de titei pe terenul d-voastra, ce credeti ca se va intampla, veti ajunge un JR ? Nici vorba!
Ideea este ca drepturile asupra ,,terenului d-voastra" sunt limitate, suntem departe de ce vedem in filmele americane.
Singurul drept pe care statul nu vi-l contesta niciodata este acela de a plati impozitul pt. teren!
Poate daca veti curata zona de tufisuri si alta vegetatie care ii atrage, nu vor mai avea un loc protejat unde sa-si faca culcus si veti scapa de ei.
DlGoe a scris:

[...]incerc sa prind si sa omor mistreti[...]
:thumbup:

Cum v-ati gandit sa-i prindeti :-/
Aia nu-s purcelusi sa-i tragi de codita.
Iar sa puneti capcane/curse le provocati niste suferinte cumplite animalelor si incalcati legea!
La fel si varianta cu otravirea, uitati-o, daca se afla, si se afla! sunt sanse mari sa ,,scapati" cu cativa ani de puscarie.
Si apropo de ,,terenul meu" : traiti in Romania, ganditi-va ca se descopera un zacamant de titei pe terenul d-voastra, ce credeti ca se va intampla, veti ajunge un JR ? Nici vorba!
Ideea este ca drepturile asupra ,,terenului d-voastra" sunt limitate, suntem departe de ce vedem in filmele americane.
Singurul drept pe care statul nu vi-l contesta niciodata este acela de a plati impozitul pt. teren!

metodele sunt diverse, consider ca mai mult conteaza rezultatul in sine, nu modul de executare;
nu ne referim la resursele de subsol, care apartin statului, conf. constitutiei;
as dori sa-mi dati textul de lege/textele de legi care incadreaza problema mea; credeti-ma, nu stiti cum este sa-ti plece copilul la joaca in spatele casei si sa-l auzi tipand ca din gaura de sarpe fugind urmarit de un mistret salbatic!
chiar vreau sa stiu si va rog ajutati-ma, macar sa stiu in ce limite ma pot incadra; poate gresesc, dar cand o persoana imi intra in gospodarie fara permisiunea mea se numeste violare de domiciliu, dar cand un animal face asta cum se numeste? "ghinion"? nu prea cred
multumesc
Eu v-am dat mura-n gura, dar se pare ca nu m-ati inteles!
Dati cu carbid, puscati-i, puneti-le curse, otraviti-i, taiati-i, beliti-i, in fine, starpiti-i !
Astept urmatoarea d-voastra postare, daca veti mai putea posta!
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Decembrie 2014
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie sau nu ? stanescu catalin stanescu catalin Buna ziua,am si eu o curiozitate.....in urma cu ceva ani am cumparat o casa la tara,si terenul extravilan detinut de persoana care a vandut.este vorba despre o ... (vezi toată discuția)
Caine otravit ContSters161008 ContSters161008 buna ziua as vrea unele pareri si informatii intr o problema cu un vecin care dureaza de cativa ani,probleme la care am primit unele raspunsuri pe ... (vezi toată discuția)
Vecin agresor care sfideaza autoritatea ellaene ellaene Buna ziua.Locuiesc in comuna Ciocanesti,judetul Dambovita,sunt mutata de doi ani si la cateva luni dupa ce ne-am mutat ,dorind sa construim un gard inalt intre ... (vezi toată discuția)