avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tulburare de posesie sau nu ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tulburare de posesie sau nu ?

Buna ziua,am si eu o curiozitate.....in urma cu ceva ani am cumparat o casa la tara,si terenul extravilan detinut de persoana care a vandut.este vorba despre o suprafata de aprox 10 h. care este fragmentata in parcele in jurul satului.Preotul din sat detine turme de vite,oi,capre,si pasuneaza anual fanetele din extravilan,eu nu reusesc sa-mi folosesc terenul si de fiecare data cand il rog sa isi conduca turmele astfel incat sa nu imi mai calce culturile,imi spune ca nu am decat sa-mi imprejmuiesc parcela deoarece asa spune legea. Asa sa fie oare ? chiar trebuie sa imi construiesc km. de gard pentru a putea sa-mi folosesc terenurile ?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 13:43, 19 Martie 2011
Terenul pe care il detineti trebuie imprejmuit.
Deocamdata, codul civil spune ca tot proprietarul "poate"sa-si ingradeasca proprietatea insa noul cod , care acusica v-a intra in vigoare, obliga toti proprietarii sa-si ingradeasca terenul.
Puteti face niste poze, pe care sa le atasati la o plangere(nu trebuie incadrata fapta) la politia locala sau daca prindeti niscaiva animalute pe terenul d-voastra, le protapiti, si n-o sa-i convina sa vi le ceara-doar asa il puteti invata minte.
:))....extraordinar ! incredibil ! in ce tara traim ! am avut ocazia sa colind si eu prin aceasta lume,nicaieri nu am vazut asa ceva, garduri pe "hotar"...ok,sa inteleg ca domn` parinte este la zi cu legislatia ,de aici seria de nemernicii la care se preteaza,oare cand vor fi gandite si scrise si legi pentru cei mai modesti ?
Va multumesc pentru informatie
Din pacate, traim in aceasta tara, unde domneste puterea pumnului.Legile sunt pt. "fraieri" care si pot muri cu legea in mana(cazul Tundrea-facut puscarie nevinovat-si a murit cu legea in mana, din cauza unui procuror care nu si-a facut datoria).Mai sunt destule exemple.
Din proprie experienta, atata timp cat nu va faceti gard, nu veti avea liniste.Chiar cu politie, chiar cu etc......(s-ar putea sa vi-l gasiti taiat, deci sa nu va mire, si culmea , nerespectarea legilor o intalnesti la oameni de la care ai avea pretentii-dar-homo homini lupus.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea proprietatii private in mod abuziv nazgul nazgul Buna Ziua si Hristos A Inviat! Sunt nou pe forum si probabil necazurile care provin din situatia, modul in care traim si tipologia de oameni care ... (vezi toată discuția)
Gardul al cui este? Narcisa_ Narcisa_ In urma cu cativa ani, am cumparat o locuinta la tara. Locuinta avea casa, anexe, pomi fructiferi, gard, gradina. Langa locuinta mea, se afla o alta ... (vezi toată discuția)
Magistratii iubaretul iubaretul ma tot uit si citesc de cateva zile formul asta dedicat magistratilor si am observat toate trairile prin care treceti invatat , admitere , rezultate, ... (vezi toată discuția)