avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... incalcarea proprietatii private in mod abuziv
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

incalcarea proprietatii private in mod abuziv

Buna Ziua si Hristos A Inviat!

Sunt nou pe forum si probabil necazurile care provin din situatia, modul in care traim si tipologia de oameni care regaseste din ce in cemai des in tara asta ma determinat sa ma inscriu in aceasta comunitate si sa ajut si eu cu ce pot avand in vedere ca toti avem candva nevoie de ajutor asa cum sunt si eu in situatia de fata.
Si pentru ca n-am vrut sa supar prea mult pe cineva cu introducerea mea poate prea lunga am si eu o problema si anume:
- este vorba despre o proprietatee bunicii mele(proprietate mostenita de la mama acesteia) care intampina urmatoare prooblema:
- vecinul a distrus gardul de demarcatie dintre proprietati(gardul ii apartine), si a intrat(a inceput sa sape pamantul arabil, sa-si faca omu legea lui) pe pamantul bunicii mele sub pretextul ca o parte din pamant este a lui desi toate actele de la primarie, de proprietate il contrazic;
- s-a intocmit o comisie alcatuita din: primar, inginer constructor si un inginer agronom toti din cadrul primariei aferente comunei. Acestia au constat ca persoana in cauza desi a intrat abuziv pe terenul bunicii mele sub pretextul enuntat mai sus, a ajuns la concluzia ca persoana in cauza(vecinul) chiar are prea mult pamant din cat ar trebui sa aiba(respectiv 7 ari);
- ca si actiuni, nu s-a dispus nimic impotriva omului respectiv (in afara de decizia luata in respectiva zi parafata pe hartie);
- in plus bunica mea trebuie sa distruga un acaret care era construit pe langa gardul vecinului (la o distanta intr-adevar de 20 cm de gard) insa constructia datand cam din 1985.
Acum vine parte la care ma puteti ajuta Dumneavoastra:
- este obligata sa distruga constructia?
- poate lua o primarie aceasta decizie in conditiile descrise mai sus?
- iar in legatura cu gardul si intratul abuziv omul trebuie dat in judecata?sau pot obliga cumva primaria sau politia sa i-a o masura impotriva acestuia?
- puteti sa-mi dati exemple sau chiar insasi legile care sa le am la mana cand urmeaza "confruntarea" cu actorii implicati in aceasta trista piesa ???? pentru a-mi putea rezolva in mod favorabil situatia ???

Multumesc anticipat mult de tot pentru ajutor si Va rog sa ma ajutati!!
P.S. Am sa pun lumanari pentru cei care sunt binevoitori i ma vor ajuta; Veti avea un + mare de tot acolo SUS :D
Cel mai recent răspuns: mirela_74 , utilizator 12:40, 31 Mai 2010
Parerea mea este ca ar trebui inainte de toate sa va lamuriti care dintre dvs. v-ati intabulat dreptul de proprietate si in ce modalitate.
Analiza ar trebui facuta deci in raport de actele de la OCPI.
Apoi imi este neclar in ce modalitate s-a decis ca bunica dvs. trebuie sa isi distruga acaretul. In principiu insa astfel de sanctiuni pot exista pentru constructiile ridicate fara autorizatii de constructie. Insa, nu sunt convins daca e vorba de o recomandare sau daca este vorba de o decizie in acest sens a Primariei.
In rest, chestiunea -dupa analiza actelor despre care vorbeam- nu poate fi rezolvata definitiv decat pe calea unei actiuni in revendicare si granituire in cuprinsul careia instanta - pe baza unor expertize- va stabili care este linia de hotar dintre cele doua proprietati.
la mine pe proprietate zidul cotetelor de porci ai vecinilor tine loc de gard pe o lungime de cca7 m. am mers la primarie si mi s-a spus ca nu au ce sa-mi faca ca legea ii da voie vecinului meu pt ca eu nu am constructie de locuit pe acel teren. le-am spus ca sint trei porci care stau la mai putin de 60cm de o conducta de apa, tot nimic! nu stiu unde a gasit bunica dvs legea care o obliga sa demoleze. mai documentativa pe legea constr inainte de a demola ceva.
Mda,
Multumesc pt exemplul Dumneavoastra, e binevenit si o sa ma documentez sa vedem unde si ce o sa gasesc in stufarisul de legi ale noastre. Imi pare rau pt problema Dumneavoastra dar faptul ca n-ati primit nici un raspuns imi ridica semne de intrebare la macar cunostiintele celor pe care i-ati intrebat, in ceea ce priveste constructiile de acea natura precum si amplasarea lor!

Multumesc,
Sincer multumesc tare mult pt promtitudinea cu care mi-ati raspuns. Ca si elemente in plus am vb tot cu un avocat care mi-a spus ca acaretul respectiv nu trebuie neaparat distrus daca este la 20 cm de gard( 1m mi s-a spus ca e legal sau 2, nu mai retin bine), pt ca daca este de foarte mult timp construit se considera ca a fost un acord tacit cu primaria??, si mi s-a adus in atentie notiunea de "uzucapiune", notiune pe care o studiez acum, de pe acest site, nefiind din domeniu juridic ( eu fiind de profesie inginer ).
Multumesc mult pentru ajutor, si am sa va povestesc cu s-a terminat, si am sa mai dau cu intrebarea sa vad ce pot face cu oamenii acestia. Si sa ma interez de ce legi pot sa ma folosesc, ca in ziua dee azi numai cu legea in man se poate.

PS Am mai avut tot asa o problema tot cu primaria, tot cu intrare abuziva pe proprietate privata, problema rezolvata cu legea scrisa pe hartie si aratata acestora. Pt ca altcumva nu aveam succes, asta va asigur.
Buna ziua,

as dori sa ma ajutati si pe mine in rezolvarea unei probleme. Pe o bucata de pamant proprietate privata situat extravilan, unii au crezut de cuviinta in a-l transforma in groapa de gunoi, eu netrecand pe acolo de vreo 2 ani in camp sa vad ce mai e pe acolo.....cum pot actiona si unde sa ma adresez pentru stoparea acestui abuz de a intra pe proprietatea mea si a deversa deseurile unor sateni provenite din constructia de case.....am facut reclamatie la primarie si politie dar nu am primit nici un raspuns.....ce lege ma protejeaza si ma ajuta sa -i fac sa reactioneze? ca tot caut o lege care sa scrie ce se intampla cu cei care incalca abuziv proprietatea privata si nu o gasesc.
Sper sa vedeti problema mea si sa ma ajutati sa o rezolv.
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire pomi taiati, distrugere gard, intrare in terenul personal milikutza milikutza Mama mea detine un teren de 36 prajini intr-un sat din neamt, iar un vecin care nu este in hat cu acest pamant a distrus gardul pe o latura care dadea intr-un ... (vezi toată discuția)
Gard despartitor ion04 ion04 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru a pune in aplicare o constatare a Inspectoratului de Stat in Constructii care, in urma aesizarii ... (vezi toată discuția)
Probleme cu gardul vvvv vvvv Buna ziua, Problema pe care o voi mentiona acum, are o vechime de peste 15 ani, iar ea tot persista. Acum 15 ani, vecinul din stanga casei a decis ca, ... (vezi toată discuția)