avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despagubire pomi taiati, distrugere gard, intrare in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despagubire pomi taiati, distrugere gard, intrare in terenul personal

Mama mea detine un teren de 36 prajini intr-un sat din neamt, iar un vecin care nu este in hat cu acest pamant a distrus gardul pe o latura care dadea intr-un drum de acces cu piciorul penrtu a-si face intrare la casa lui cu masina. astfel a intrat 2.5m pe o distanta de 70m pe pamantul nostru distrugand gardul care ere format din salcii, pruni legati intre ei de mai multe leturi. a carat pamant pentru a nivela aceasta carare cu terenul nostru. am fost la politie sa depun plangere pt.distrugere dar acestia m-au trimis la primarie pt. a face comisie la fata locului neprimind plangerea mea. am facut comisie la primarie a mers si a constatat la fata locului neregulile, nemasurand nimic ci doar uitandu-se si vorbind cu niste vecini care au spus exact cele relatate de mine si au intocmit un proces verbal. Doresc sa ma sfatuiti ce sa fac. Vecinul vrea sa ajungem la intelegere sa ii las pamantul ca sa isi faca drum. Eu vreau sa nu lungesc mult aceasta cearta, dar nici sa fiu luata in ras cu cine stie ce despagubire si plata a terenului pe care il cedez lui.Stiti cam ce suma ii pot cere pentru 5 salcii si 4 pruni si pentru gardul distrus? e mai bin sa-l actionez in judecata?
Cel mai recent răspuns: Av. NICULESCU-GORPIN , Avocat 03:22, 1 Octombrie 2010
Primaria va da un raspuns ei decid la ce suma se ajunge pentru pagube.mergeti la primarie si cereti actul respectiv, nu are rsot sa actionati in judecata.
Primaria doar face un proces verbal de constatare, ramane sa ne intelegem noi. doream sa stiu informativ cat sa cer pentru taierea copacilor si distrugerea gardului. o suma informativa... poate din alte experiente stie cineva...
Ultima modificare: Miercuri, 29 Septembrie 2010
milikutza, utilizator
Puteti sa ii cereti cat vreti. Sunt prunii Dvs, la fel si gardul. Puteti incerca cu 500 lei pentru fiecare prun si 250 pentru fiecare salcie, avand in vedere ca prunii rodesc, iar salcia, nu.
Avand in vedere ca au fost 70 de metri de gard, puteti sa cereti cate 50 de lei pt. fiecare metru.
Ce nu inteleg eu este: Dvs. sunteti de acord sa ii cedati vecinului, asa, pur si simplu, 175 de metri patrati de teren? #-o Nu-mi dati si mie vreo 200 de metri, as veni sa cresc niste porci la Dvs. pe teren. Si am un amic care vrea vreo 15 prajini sa se apuce de crescut albine si tutun !!!
Cum vi se pare ideea? Asa e ca nu ati fi de acord?
Atunci, cum puteti accepta abuzul vecinului???
Trebuie sa il dati in judecata neaparat. Veti obtine despagubiri in mod categoric, iar el va fi obligat sa va refaca gardul si sa va lase terenul liber. E al Dvs., nu al lui !!
Ca sa il lasati, sa zicem, sa foloseasca terenul, trebuie sa va plateasca pentru ocuparea acestuia, si ati putea obtine cateva milioane pe luna de la el. Dar Dvs. i-l dati gratis??
Nu mai zic ca politia era obligata sa va primeasca plangerea. Ar trebui sa ii reclamati si pe politisti.

Dvs. faceti cum doriti, dar eu nu as putea accepta ca vecinul sa-mi intre pe teren cu forta, sa-mi distruga ce e pe teren, iar dupa aia sa i-l si dau si pe degeaba.
Parca vad ca peste 6 luni va mai ia o bucata de teren, ca o sa aiba nevoie sa-si faca magazie sau mai stiu eu ce, elesteu cu pastravi!!

Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! detinem un teren intravilan imptejmuit de un gard ... Bartha Magdalena Bartha Magdalena Buna ziua! Detinem un teren intravilan imptejmuit de un gard viu din salcii si pruni. Unul dintre vecini a vandut terenul , iar noii proprietari au taiat tot ... (vezi toată discuția)
Gard viu dintre vecini torr10 torr10 Am probleme cu vecinii,vor sa taie gardul viu dintre noi,(niste pui de salcam cu diametrul de cca 2cm) pusi de bunica sa nu fuga terenul.Copaceii nu sant pusi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! vecinul a intrat abuziv peste terenul meu,cum il scot ? Livius74 Livius74 Buna ziua ! Am o un teren la tara unde am niste pruni , iar vecinul de langa mine (gard in gard) care are casa langa acest teren al meu a intrat 2-3 ... (vezi toată discuția)