avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Detinem un teren intravilan imptejmuit de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Detinem un teren intravilan imptejmuit de un gard ...

Buna ziua! Detinem un teren intravilan imptejmuit de un gard viu din salcii si pruni. Unul dintre vecini a vandut terenul , iar noii proprietari au taiat tot gardul ce ne delimiteaza de ei si urmeaza sa isi puna gardul venind inspre noi inca cu 80de cm. Am anuntat politia si acestia au spus ca vor lua legatura cu primaria. Am luat si noi legatura cu primaria, acestia ( din motivele lor personale) spun ca ne iese pamantul ( uitandu-se doar la acte, nu s-au deplasat la fata locului sa vada unde si-au pus vecinii tarusii pentru imprejmuire).
Mentionez faptul ca noi am masurat terenul anul trecut in august cu un topograf si ne-a iesit pamantul, dar acum daca lasam sa ne intre vecinul cu 80 cm bineinteles ca nu me mai iese. Intrebarea mea ar fi: daca primaria spune mortis ca ne iese pamantul si opresre politia sa cerceteze, ce document pot solicita de la primarie ( deci daca urmeaza sa vand pamantul sa am o dovada nu numai verbala ci si scrisa de la primaria ' cumparata' , pentru ca eu nu voi vrea sa am probleme cu cumparatorul meu)?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 09:26, 11 Iunie 2021
Buna ziua,
Sfatul meu este sa anuntati noul vecin ca o sa l chemati in instanta pentru granituire daca nu respecta vechiul hotar.
Cred ca este singura solutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire pomi taiati, distrugere gard, intrare in terenul personal milikutza milikutza Mama mea detine un teren de 36 prajini intr-un sat din neamt, iar un vecin care nu este in hat cu acest pamant a distrus gardul pe o latura care dadea intr-un ... (vezi toată discuția)
Gard facut pe terenul vecinului cu 30 cm marian_81 marian_81 Buna ziua, am facut un gard in 2013 cu autorizatie pe un teren neîngrădit care , avea doar tarusii, eu m am orientat dupa tarusi am chemat si un topograf ... (vezi toată discuția)
Suprapunere teren 27 cm catyama catyama Buna ziua, Am un teren care este imprejmuit cu gard. In fapt, se pare ca la construirea gardului eu am intrat cu 27 cm pe terenul vecinului pe o lungime de ... (vezi toată discuția)