avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Caine otravit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Caine otravit

buna ziua
as vrea unele pareri si informatii intr o problema cu un vecin care dureaza de cativa ani,probleme la care am primit unele raspunsuri pe acest site
dupa ce a golit fosa septica a locuintei sale pe terenul din preajma casei mele,in cateva randuri,acest individ a facut astfel incat apa reziduala din fosa sa,s a infiltrat in fantana mea,cei de la DSV au venit dupa trei saptamani (fix 20 de zile),bineinteles am golit fantana de mai multe ori in acest timp pt ca apa nu se putea consuma pt ca avea miros specific,cei de la DSV mi au spus ca imi pot lua o proba de apa dar nu mi garanteaza ca vor gasi ceva neigienic
ulterior am fost instiintat printr o scrisoare de la DSV Neamt,ca nu s a constatat nici o problema la fata locului,vecinul meu punandu le la dispozitie inspectorilor,chitantele vidanjarilor si o filmare personala cum isi goleste fosa septica cu un utilaj specializat,acest lucru s a intamplat o singura data in mai multi ani,cu o vidanja legata dupa un tractor vechi,special cu scopul de a filma procedeul,cred.
dupa alte certuri datorita blocarii drumului public,deteriorarii gardului imprejmuitor al locuintei mele si a altor motive mai mult sau mai putin importante,acest individ mi a otravit cainele,o catea caucazian,de 4 ani,legata pe un fir metalic de 15m,langa drumul care separa proprietatile noastre. mentionez ca nu pot dovedi concret asta,dar mai detin doi caini,care nu sunt de rasa,dar care primesc aceasi hrana ca si cel otravit,dar care sunt legati in zone ale curtii mai greu accesibile lui.
banuiesc ca motivul uciderii acestui caine a fost faptul ca era galagios,pentru ca desi era un caine foarte impunator,era foarte ascultator si nu am avut niciodata nici cea mai mica problema atacand vreun om. trebuie sa adaug ca am crescut aceasta catea de mica,si nu a fost declarata la politie sau in alta parte,l am crescut in scopuri pur personale,nu pt monta sau lupte,asadar avea toate tratamentele facute.locuim intr o zona periferica,iar iarna furturile din locuinte se inmultesc in zona
pe poarta curtii aveam afisat panoul "caine periculos" desi nu era cazul
as mai adauga faptul ca acest om lucreaza in agricultura in germania,sezonier,de cateva ori pe an,iar toate aceste certuri se nasc atunci cand se intoarce in tara
stiu ca am fost destul de lung cu problemele mele,dar deja se aseamana cu hartuirea,si am incercat sa explic aceste probleme cat mai bine
va multumesc pt orice indrumare,informatie sau ce ar trebui sa fac sau cum sa ma comport cu acest vecin
Cel mai recent răspuns: ContSters161008 , utilizator 15:51, 9 Decembrie 2014
Avand in vedere situatia neplacuta, cred ca sunteti constient ca vecinul dvs nu se va opri aici. Daca suspectati ca v-a otravit cainele (probe nu aveti), nu credeti ca vecinul sau altcineva va poate pune otrava si in fantana?

Aveti dreptul sa va luati masuri, iar eu consider ca ar fii bine sa mergeti la o firma de paza prin sisteme electrotehnice, Solicitati firmei sa va instaleze camere de luat vederi, si dvs veti avea apoi dovada inregistrarii cea ce vi se intampla. Camerele vor filma si ziua si noaptea.
Mai multe detalii vorbiti cu electronicii, iar instalarea camerelor sa fie in clipa cand vecinul nu este acasa, ca sa puteti sa puneti camerele in zone greu de vazut, dar care sa filmeze tot ce se intampla in curtea dvs.

Succes
langa drumul care separa proprietatile noastre.

Dvs aveti proprietatea imprejmuita ?
da, ambele proprietatile sunt ingradite,in trecut au fost doua loturi de teren cu hotar comun pe lungimea loturilor,ulterior s au parcelat ambele loturi,iar hotarul comun a devenit o cale de acces ,lata de 4m,prin renuntare fiecaruia a 2m de teren pe lungimea fiecarui lot,vecinul fiind situat in amonte,astfel explic si infiltrarea apei uzate din fosa sa in fantana mea
probe nu am,dar cum se explica faptul ca un animal destul de tanar si in forma,care primeste aceasi hrana ca si ceilalti doi caini,moare subit intr o noapte,iar ceilalti doi,rase comune,traiesc
m am gandit si la camerele de supraveghere,desi nu cred ca se va calma
daca la necropsia animalului se dovedeste ca a fost otravit,ce as putea face,constient fiind de faptul ca nu l pot acuza doar pe simplul motiv ca mi a fost otravit cainele,fara alte probe?
nu aveti cum ...doar sa banuiti , ca fosa fiind in amonte , rezidurile ajung in fantana .
de unde stiti ca fosa nu este izolata , de unde stiti ca dejectiile se infiltreaza in fantana dumneavoastra....daca gustul si mirosul apei sunt cauzate chiar de panza freatica , caci ea curge in aval...si vine de cine stie unde .
acesta sunt doar simple banuiele , si asta din cauza inversunarii vecinului , care probabil v-a atras si pe dumneavoastra in negura dusmaniei .
cea mai simpla rezolvare , ca sa va lamuriti necazurile , ar fi ideea lui Tarzan2012...dar o sa va coste ceva bani...si dupa montajul camerelor , vecinul nu o sa mai miste un pai.
ca sa scapati mai ieftin , si sa-l speriati in sensul sa se cuminteasca , cumparati cateva camere false(pret intre 35-50 lei bucata) , se alimenteaza de la acumulatori , le plantati pe ici pe colo...si sigur o sa aveti liniste in ograda dumneavoastra.
asa o sa evitati si procesele , si economisiti si bani...si poate cu timpul va impacati cu vecinul .
dar sa nu-i spuneti nimic despre camere ca ar fi false ...ca cine stie !

Alte discuții în legătură

Fosa septica Costy2269 Costy2269 Buna am o fantana in curte si ñu vreau sa o mai folosesc as putea sa o folosesc ca fosa séptica? Va multumesc (vezi toată discuția)
Fosa, fântână, padoc limite de proprietate keops_mic keops_mic Buna ziua, Tatăl meu are un teren de 500 m2 fără nici o utilitate și doreste sa își facă: - o fântână pt asa uda copacii - o fosa septica pt ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am și eu i întrebare.am cumpărat o casa .linga ... adrian225 adrian225 buna ziua. Am și eu i întrebare.Am cumpărat o casa .Linga gardul vecinului am făcut o fosa septica la .60 de cm fata de gardul ei .Acum am făcut o ... (vezi toată discuția)