avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fond funciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fond funciar

Buna seara. Mi s*a ivit o situatie interesanta si nu stiu pe care cale sa o apuc.

Bunicul meu a detinut un teren de 3500 mp. Bunicul a avut 5 copii, din care 4 au locuit efectiv in Romania. AL cincilea s-a mutat in Budapesta.

Bunicul a intrat in CAP cu aceasta suprafata de teren.

in 1972 a intocmit un testament prin care a lasat unuia dintre frati bunurile pe care le-a detinut la data decesului. Bunicul a murit in 1975.

Dupa 1991, noi, mostenitorii am depus fiecare cereri de reconstituire a dreptului nostru de proprietate dupa bunicul, astfel incat comisia locala de aplicare a legii fondului funciar ne-a emis 4 titluri individuale, pentru suprafete care adunate exced ccelor 3500 mp. Ulterior, comisia judeteana a emis un titlu de proprietate in comun, pe numele nostru, in calitate de mostenitori al defunctului nostru bunic.

Noi insa nu am facut succesiunea.

Acum m-am trezit cu o citatie, prin care unul dintre mostenitori - fata celui care l-a itnretinut pe bunicul meu - solicita anularea partiala a titlurilor individuale si trecerea suprafetelor din aceste titluri in titlul comun.

eu am impresia ca aceasta doamna vrea sa acapareze toata suprafata de 3500 mp in baza acelui testament.

Insa, daca bunicul a murit in 1975, acesta avea daor casa si 250 mp teren, acum , dupa 1991 aceasta mostenitoare poate avea intreaga suprafata de teren in baza testamentului? sau ce ma sfatuiti sa fac? in afara de a merge la un avocat, care pooate imi ia degeaba banii.... in sensul ca nici nu ar trebui sa ma opun admiterii actiunii

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: capucino , utilizator 14:04, 13 August 2014
Problema e foarte ampla iar avocatul in mod cert nu v-ar lua bani degeaba pe proces fiindca nu apelati la serviciile unui cizmar sau măƒcelar ci ale unui profesionist al dreptului. Testamentul poate viza bunurile actuale s™i viitoare fata de momentul decesului și de aici și dreptul mostenitorului testamentar de a veni la dvs cu pretent›ii. Dvs insa, aveți mai multe posibilități de aparare.
multumesc :). testatorul s-a referit la bunurile pe care le-a detinut la data decesului, adica anul 1975. se poate ca vreo instatnta sa interpreteze altfel acest testament? adica sa includa toata suprafata de3500 mp in masa de impartit?
si cum se poate ca o primarie sa elibereze titluri de proprietate individuale si comun pt aceeasi suprafata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren acaparat... gigelas gigelas Buna ziua, Bunicul a avut o curte cu o suprafata de cca.2500 mp.care a fost anterior a tatalui sau (strabunicul meu). Dupa decesul strabunicului (strabunica ... (vezi toată discuția)
Registre agricole care au stat la baza emiterii titlurilor de proprietate cata32 cata32 Pentru a verifica Registrele agricole care au stat la baza emiterii titlurilor de proprietate eliberate intre anii 1991-1998, în ce perioada trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune sau ce alt mod de dobândire a cotei părți de coproprietate? Alexandreevici Alexandreevici Uzucapiune sau ce alt mod de dobândire a cotei părți de coproprietate? Bună ziua! Tată și fiu moștenesc în baza unui testament de la un bunic ... (vezi toată discuția)