avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Registre agricole care au stat la baza emiterii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Registre agricole care au stat la baza emiterii titlurilor de proprietate

Pentru a verifica Registrele agricole care au stat la baza emiterii titlurilor de proprietate eliberate intre anii 1991-1998, în ce perioada trebuie sa cautam?
Cel mai recent răspuns: Cuța HM , utilizator 18:52, 15 Martie 2024
1948-1950,
1951-1955, etc.
Registrul agricol care a stat la baza colectivizarii, cel din anii 1959-1963.
Vă multumesc!
Raspunsul corect al : Kyandra !

Care este articolul din legea nr.18/1991republicata si reactualizata, care permite unei perosoane fizice:
Retinerea unei suprafete de teren din extravilan si compensarea acesteia cu terenuri in intravilanul unei comune .
Comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor, poate lua (retine din suprafata totala ) de la o persoana fizica suprafata de teren de (exemplu): 1000 mp din extavilan si compensarea acestei suprafete (1000 mp ) in intravilanul unei comune ,localitati
Mai clar din suprafata care trebuia sa o primesc (legea 18/1991) =7 ha. mi sa retinut din extravilan suprafata de 1000 mp si mi sa dat in intravilan. pentru care am titlu de proprietate acum.

Alte discuții în legătură

Ce valoare juridica si legala are in fata instantei civile un registrul agricol din anii 1948 - 1951, privind terenuri vegetatie forestiera (teren padure) ? conform legea nr. 18/1991 si a legea nr.1/2000 soparla62 soparla62 Buna ziua, stimati utilizatori, sfatuitori, cunoscatori de drept civil, privind legile retocedarilor de terenuri. Intreb ? Ce valoare juridica si legala are ... (vezi toată discuția)
care este articolul din legea nr.18/1991 rep.care permite aceasta situatie? cornaca cornaca Care este articolul din legea nr.18/1991republicata si reactualizata, care permite unei perosoane fizice: Retinerea unei suprafete de teren din extravilan si ... (vezi toată discuția)
Constituire drept legea 18/91 in baza registru 1951/1955 ? bukinst bukinst Comsia de aplicare a Legii 18/1991 a constituit dreptul de proprietate pentru un cetatean care nu figura in registrul agricol 1959/1963. La sesizare s/a facut ... (vezi toată discuția)