avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasare

Buna ziua!
Sunt secretara la un liceu si doresc sa ma detasez la o institutie privata, sau la primarie, nu stiu inca, si doresc sa ma informati daca se poate, care este baza legala, si daca este o cerere tip de detasare.
Va multumesc,
Buna ziua,
Detasarea este un act unilateral, dar care survine din partea angajatorului, nu se realizeaza la cererea salariatului, astfel ca nu poate fi vorba de o cerere in acest sens, nicidecum nu poate intra in discutie un formular tip pentru aceasta.
Atasat disp. art. 42 din Codul Muncii.

Art. 42.

(1) Locul muncii poate fi modificat unilateral de către angajator prin delegarea sau detaşarea salariatului într-un alt loc de muncă decât cel prevăzut în contractul individual de muncă.
Nu exista cerere tip pentru detasare . Exista un acord intre cei doi angajatori si in baza acestuia se emite o decizie de detasare.
Decizia de detasare ca act de vointa al angajatorului, nu reprezinta si vointa salariatului.
In cazul de fata poate fi emisa si o decizie de suspendare a CIM pe perioada detasarii (art. 52 lit. d)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare oprea_rodica68 oprea_rodica68 ptr un bucatar care pleaca in detasare la un alt loc de munca , deoarece la locul de munca prevazut in contractul de munca se face renovare trebuie incheiat un ... (vezi toată discuția)
Act aditional sau decizie de modificare andremar andremar Buna ziua, sunt o societate comerciala si am intocmit un act aditional in vederea detasarii unui salariat la o alta societate.Am spus in raspunsul dat catre ... (vezi toată discuția)
Delegare si detasare angajati in strainatate roxyalexandru roxyalexandru Buna ziua! As dori sa ma lamureasca cineva care este diferenta dintre detasare si delegare? care este limita dintre cele doua cand discutam despre ... (vezi toată discuția)